Alonso Leeftijd

Alonso Leeftijd
Alonso Leeftijd

Alonso Leeftijd:Fernando Alonso Dz Oviedo werd geboren in juli en is een coureur uit Spanje. Hij concurreert in de Formule sinds het begon in . Hij nam tot het einde van het seizoen deel voor Toyota in het FIA World Endurance Championship WEC. Hij won het wereldkampioenschap Formule 1 terwijl hij voor Renault reed. In september, toen hij nog maar een jaar oud was, werd Alonso de jongste coureur die ooit het Formule 1-wereldkampioenschap won.

Dit record werd eerst gevestigd en vervolgens verbroken door Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, die nu eigenaar zijn van het record. Samen met zijn teamgenoten Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima won hij in zijn eerste poging in de Le Mans Hour-race. Ze werden ook kampioen in de LMP-klasse van het World Endurance Championship WEC tijdens het seizoen waarin ze deelnamen en wonnen dit evenement .

opnieuw. Alonso was verbaasd over hoe snel hij de rangen kon beklimmen om een ​​van de meest succesvolle coureurs in de racerij te worden. Hij is bijzonder succesvol in de kartingsport, waar hij nog steeds aan deelneemt. In maakte hij de overstap naar eenzitters en won zes keer in de Euro Open MoviStar van Nissan om de kampioen van Spanje te worden. Hij kreeg een plek aangeboden in het Minardi Formula One-team voor het volgende jaar en accepteerde het aanbod.

In maart zal hij voor het eerst deelnemen aan de Grand Prix van Australië. Als hij 18 wordt, wordt hij de op twee na jongste coureur in de annalen van de racegeschiedenis. Ondanks het feit dat hij geen enkel punt kan verdienen tijdens het besturen van de Minardi, een van de minst competitieve auto’s in het veld, kwalificeert.

hij zich vaak beter dan coureurs die strijden voor teams die hoger gerangschikt zijn. snelste tijd. Bovendien is hij de jongste coureur in de annalen van de geschiedenis van de Formule die ooit poleposition heeft behaald. Na het voltooien van de race behaalde hij zijn allereerste podiumplaats door op de derde plaats te eindigen. Een paar weken later neemt hij deel aan de Spaanse Grand Prix en eindigt op de tweede plaats, achter Michael Schumacher.

Dit vindt plaats in het bijzijn van zijn thuisfans. In augustus behaalde hij de eerste plaats in de Grand Prix van Hongarije. Hij wordt de jongste coureur in de geschiedenis van de Grand Prix Formula die deze prestatie heeft geleverd. Het seizoen wordt afgesloten met een zesde plaats in punten.

In totaal heeft hij vier keer de derde plaats bereikt. Alonso is tot nu toe sterk aan het nieuwe seizoen begonnen. Na een derde plaats in Australië won hij de volgende drie Grands Prix: die in Maleisië, die in Bahrein en die in San Marino. Vooral in dat laatste weet hij te verbazen door in de afsluitende .

circuits van de race een machtige Michael Schumacher achter zich te houden. Vooral indrukwekkend is zijn optreden. Hij kon in zijn geboorteland voor de vierde keer de Grand Prix niet winnen, terwijl hij in Monaco “slechts” vierde werd. Echter, na een krachtige remount in de laatste ronden.

van de Europese Grand Prix op de Nürburgring, weet hij de overwinning te stelen wanneer leider Kimi Raikkonen in de laatste ronde in dramatische stijl van de baan gaat. Hierdoor kan hij de leiding in het kampioenschap grijpen. Daarna nam hij deel aan de Canadese Grand Prix, waar hij een van zijn zeer zeldzame stuurfouten maakte. Hij is niet in staat om zijn obstakels.

te overwinnen en moet opgeven. Ook Raikkonen, zijn geduchte tegenstander in de strijd om de wereldtitel, komt als overwinnaar uit het duel. Desondanks heeft hij nog steeds een puntenvoordeel op Raikkonen in het klassement voor de wereldtitel. In september nam hij deel aan de Braziliaanse Grand Prix en eindigde op de derde plaats. Dit was voldoende om hem verder achter Raikkonen .

te plaatsen in het WK-klassement. Hij verbreekt het record van Emerson Fittipaldi, die de vorige titelhouder was en met dagen de jongste wereldkampioen in de Formule werd.
Een echte “Alonsomania” heeft zijn beslag gekregen in Spanje, ondanks het feit dat Spanje geen lange geschiedenis heeft in de Formule -raceserie. Ondertussen heeft Alonso de reputatie van een echte held verdiend in heel Spanje, maar vooral in de provincie Asturië, waar hij werd geboren.

Alonso Leeftijd
Alonso Leeftijd

De kleuren lichtblauw en geel van de vlag van Asturië zijn identiek aan de kleuren lichtblauw en geel die door het Renault-team worden gebruikt. Dit is slechts een toevallige gelijkenis. Mede hierdoor waren de tribunes die toeschouwers huisvestten bij de Grand Prix van Spanje veranderd in helderblauwe oceanen van mensen.

Op de eerste zondag van oktober verdedigde Fernando Alonso met succes zijn titel als wereldkampioen, waarmee hij voor de tweede keer in zijn carrière dat deed. Totdat er nog twee races in het seizoen over waren, hadden Alonso en Michael Schumacher nog steeds punten, waarbij de punten in het voordeel van Schumacher gingen. Alonso verdiende cruciale punten in de laatste race.

die het normaal betrouwbare Ferrari-team van Schumacher niet kon winnen vanwege motorproblemen. Alonso wint het kampioenschap nadat hij als tweede eindigde in de laatste race, die plaatsvindt in Brazilië. Het was nodigvoor zijn enige rivaal, Schumacher van Duitsland, om de race te winnen om het kampioenschap weg te nemen van Alonso.

en Alonso kon niet in de top acht in het klassement eindigen. Alonso eindigde voor Schumacher, die een sterke finish had in zijn laatste Formule Grand Prix, en steeg van de laatste positie naar de vierde plaats ondanks een lekke band. Alonso eindigde voor Schumacher.

Desondanks won Alonso het kampioenschaper zou hij overstappen naar McLaren, maar na een geschil met het management van het team zou hij een jaar later terugkeren naar Renault om te concurreren met Nelson Piquet Jr.

Alonso Leeftijd
Alonso Leeftijd

Leave a Comment