Annemiek Van Vleuten Ouders

Annemiek Van Vleuten Ouders
Annemiek Van Vleuten Ouders

Annemiek Van Vleuten Ouders:Annemiek van Vleuten Oktober Vleuten is een wielrenner uit Nederland. Ze wist de eerste plaats te behalen in zowel het wereldkampioenschap op de weg als het wereldkampioenschap tijdrijden. Daarin won ze de gouden medaille in de tijdrit op de Olympische Spelen in Tokio. Ze won zes keer het NK, waaronder vier keer .

in de tijdrit, één keer in de wegwedstrijd en één keer in de mountainbikecompetitie. Ze had een succesvolle campagne en won zowel de Ronde van Vlaanderen als het algemeen WK-klassement. Ze won ook in de Giro Rosa en La Course, had de eerste plaats in de UCI-rating en zegevierde in de afsluiting van de Women’s World Tour-competitie voor dat jaar. Movistar.

het Spaanse nationale raceteam, heeft haar in dienst als coureur. was het jaar waarin ze de eerste plaats behaalde in de Tour de France Femmes. In moest Van Vleuten als gevolg van enkele knieproblemen noodgedwongen stoppen met voetbal. Ze werd lid van de toerclub van TCW in Wageningen nadat ze een gebruikte Jan Janssen-fiets had gekocht en tegelijkertijd lid was geworden.

Met hulp van de clubploeg WV Ede heeft ze haar eerste wedstrijdlicentie kunnen halen. In dat jaar zegevierde ze zowel in het Nederlands Studentenkampioenschap als in het Lexmond Criterium, die beide in datzelfde jaar plaatsvonden. Ze reed voor Vrienden van het Platteland en behaalde een aantal ereplaatsen, met name in de tijdrit. Ze won zilver op het WK tijdrijden voor studenten en eindigde op de derde plaats in de tijdrit van de Tour de Limousin.

Zij is voormalig lid van Vrienden van het Platteland. In de loop van het jaar maakte ze de overstap naar de ploeg van Marianne Vos, DSB-Bank-Nederland Bloeit, wat later de wielerploeg van de Rabobank werd. Er werd vastgesteld dat er in augustus een blokkade was in haar dijbeenslagader en ze werd de volgende maand geopereerd. Van Vleuten eindigde als tweede in de Ronde van Drenthe Wereldbekerwedstrijd en derde in Dwingeloo’s in april. Ook won hij in één.

week tijd de Novilon Eurocup, die in april werd gehouden. In de tweede helft van dezelfde maand won ze de tweede etappe van de rittenkoers in Tsjechië. Gracia Orlová en ik eindigden op de tweede plaats in het algemeen klassement. In de maand mei nam ze deel aan de Spaans-Baskische Emakumeen Bira en behaalde ze vele podiumplaatsen.

Ze kwam op de tweede plaats overall en won de laatste etappe van de wedstrijd. In juni nam ze deel aan de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden en eindigde ze op de vierde plaats. In juli maakte ze haar debuut als coureur in de Giro Donne. Ze eindigde als eerste in het algemeen klassement en versloeg Judith Arndt en Olga Zabelinskaya, nadat ze in augustus in praktisch elke etappe van de.

Tour de France op het podium was geëindigd. Ze droeg ook de leiderstrui voor acht etappes van de race. In oktober won ze haar eerste Wereldkampioenschap op de weg en eindigde op de vierde plaats. Het voorjaar van Van Vleuten begon met een zesde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad, gevolgd door een derde plaats in de Trofeo Alfredo Binda, en culmineerde in een overwinning.

Annemiek Van Vleuten Ouders
Annemiek Van Vleuten Ouders

in de Ronde van Vlaanderen in april. Ze herhaalde dit patroon door als tweede te eindigen in de Ronde van Chongming en de Dorpenomloop Aalburg nadat ze een dag later een derde plaats had behaald in de GP de Dottignies. De Swedish Open de Suède Vrgrda was haar tweede overwinning in een WK-toernooi en won ze in juli. Twee maanden later, in augustus, won ze de GP .

Plouay en daarmee won ze ook het algemeen WK-klassement. De tweede vernauwing in haar dijbeenslagader werd tijdens dit seizoen ontdekt en bevond zich in haar linkerbeen. Net als de eerste werd ook deze met succes geopereerd. Van Vleuten won de Grand Prix GP van Roeselare, de Holland Hills Classic, de -Dorpenomloop Aalburg, en zowel de proloog als de slotrit van de.

GP van Elsy Jacobs. Al deze overwinningen kwamen in het voorjaar van 2018. In juni won ze de eindrit en het puntenklassement van de Emakumeen Bira en in juni versloeg Van Vleuten Marianne Vos en pakte ze haar eerste Nederlandse kroon op de weg. De week daarop nam ze deel aan de Giro Donne.

Ze klom met de besten van hen in de vierde etappe, een bergetappe, maar ze viel en brak haar sleutelbeen. Zelfs nadat ze drie dagen achter elkaar had gereden, moest ze stoppen en moest ze geopereerd worden. In de wegwedstrijd die in juli plaatsvond op de Olympische Zomerspelen in Londen, streden Van Vleuten om Nederland. Ze eindigde in deze wedstrijd .

op de vijftiende plaats overall. Van Vleuten maakte samen met Marianne Vos, Loes Gunnewijk en Ellen van Dijk deel uit van een team. Nadat Vos de gouden medaille in ontvangst heeft genomen, stelt Van Vleuten dat dit het resultaat is van de gezamenlijke inspanningen van het team.

Na nog een maand zegevierde ze in de Giro della Toscana en behaalde ze de eerste plaats in zowel de proloog als het puntenklassement. Ze eindigde als tiende in de wegwedstrijd ter wereldd kampioenschap dat werd gehouden in Valkenburg, en ze werd vierde in de ploegentijdrit.

Annemiek Van Vleuten Ouders
Annemiek Van Vleuten Ouders

Leave a Comment