Arno Kantelberg Gezin

Arno Kantelberg Gezin
Arno Kantelberg Gezin

Arno Kantelberg Gezin:Johannes Henricus Maria Arno Kantelberg Gemert, Augustus is een Nederlandse journalist. Hij was geruime tijd hoofdredacteur van publicaties zoals Esquire en National Geographic, en tegenwoordig wordt hij in sommige gemeenschappen de Style Pastor Laureate genoemd.

In Tilburg, aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek, ontving Kantelberg een graad met hoogste onderscheiding. Tijdens zijn opleiding begon hij te werken als redacteur voor het opinieblad HP/De Tijd. Na zijn afstuderen werkte hij naast zijn baan bij HP/De Tijd ook als gastdocent Journalistiek bij Fontys Hogeschool Journalistiek.

In beide hoedanigheden zette hij zijn werk voort nadat hij naar Nederland was verhuisd. In VARAgids, Carp* en Nieuwe Revu was hij telkens plaatsvervangend hoofdredacteur. In kreeg hij de rol van hoofdredacteur bij Man en Esquire, een uitgave die toen nog werd geproduceerd door de Telegraaf Magazines Group. Kantelberg ging uiteindelijk in eigen beheer na een management buy-out bij Esquire.

In de jaren die volgden was hij samen met zijn uitgever verantwoordelijk voor de totstandkoming van een aantal tijdschriften, waaronder de eerste Britse editie van FHM. Kantelberg verkocht de licentie om Esquire uit te geven aan Hearst Netherlands in. Hearst Netherlands is ook de uitgever van onder meer Quote en ELLE. Hij bleef om te dienen als editor-in-chief van de publicatie.

Hij begon zijn rol als redacteur van Men’s Health in januari van dit jaar. Daarnaast werd hij gepromoveerd tot hoofdredacteur bij National Geographic, een maandblad dat naast National Geographic Traveler en National Geographic Historia ook National Geographic Historia uitgeeft. Sindsdien is Arno Kantelberg expert op RTL Boulevard, een programma dat focust op lifestyle en esthetiek.

In deze rol deelt hij wekelijks zijn kennis met luisteraars. Kantelberg en Henri de By werkten samen aan het schrijven voor de televisiekomedie getiteld “De Lonely War”, gemaakt door Koos Tak en geregisseerd door Theo van Gogh. Deze productie werd genomineerd voor de Gouden Beeld Award voor Beste Komedie. Tijdens de wekelijkse show .

‘De Gids’ die werd gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, kwam Kantelberg op het idee dat later de VARA zou worden. Hij presenteerde interviewprogramma’s voor een aantal andere radio- en televisiestations, waaronder Veronica. Arno Kantelberg verscheen in een aflevering van het televisieprogramma “Wie is de Mol?” tijdens het seizoen uitgezonden.

Hij was de vierde persoon die met deze activiteit stopte. Kantelberg levert regelmatig bijdragen aan tijdschriften zoals kranten en tijdschriften. Daarna begon hij een wekelijkse column te schrijven voor de Volkskrant Magazine waarin hij de modekeuzes van bekende Nederlanders besprak. Door het leerzame karakter van de artikelen die hij schrijft, staat hij ook wel bekend als ‘de pastoor in Hollandse stijl’. Sinds de publicatie van Santos Football.

Magazine is hij een vaste columnist voor de publicatie. Arno Kantelberg neemt regelmatig deel aan de discussies die plaatsvinden op het Mediaforum op Radio. Tijdens het programma Spraakmakers op Radio, dat eens in de twee weken wordt uitgezonden, geeft hij commentaar op recente gebeurtenissen en ontwikkelingen in de media. In het Radioprogramma Nieuwsweekend waar hij in het voorjaar vervangend presentator was, was Peter de Bie presentator van de show.

Arno Kantelberg Gezin
Arno Kantelberg Gezin

De Nederlandse Uitgeversvereniging verleende Kantelberg de titel van Editor van het Jaar voor zijn werk. In het verleden kwam hij in aanmerking voor die prijs. Kantelberg schreef talrijke werken. Als het gaat om de wereld van herenmode, wordt zijn boek “Man at his Best” vereerd als de “stijlbijbel”. Esquire en Men’s Health hebben beide Arno Kantelberg Gemert als hoofdredacteur.

Kantelberg heeft veel ervaring in de media en is cum laude afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Hij bekleedde de functies van redacteur, plaatsvervangend hoofdredacteur en hoofdredacteur bij een aantal publicaties, zoals HP/de Tijd en Nieuwe Revu. In ontving hij de prijs voor Hoofdredacteur van het Jaar van de Nederlandse Uitgeversvereniging, een eer waarvoor hij eerder in aanmerking kwam voor nominatie.

Kantelberg is de auteur van een aantal romans, naast essays voor tijdschriften en scenario’s voor televisie. Zijn meest recente boek, Man at His Best, wordt algemeen beschouwd als de definitieve studie over het gevoel voor stijl van de mens. Bekende Nederlanders vrezen het oordeel van Kantelberg, aangezien hij wekelijks een stuk schrijft dat op de achterpagina van Volkskrant Magazine verschijnt.

Hij is de hoofdredacteur van Esquire, waardoor hij een vooraanstaande plaats inneemt op internationale modeshows. Kantelberg draagt ​​bij aan het literaire voetbaltijdschrift Santos, waar hij een column publiceert, en de publicatie noemt hem de “Style Master of the Father.

Arno Kantelberg Gezin
Arno Kantelberg Gezin

Leave a Comment