Promihood

Plattform der neuesten Nachrichten und Trends

Ouders

Esmee Brugts Ouders

Esmee Brugts Ouders
Esmee Brugts Ouders

Esmee Brugts Ouders:En de jeugdinternational is duidelijk over die droom: ‘Ik hoop zo snel mogelijk de overstap naar het buitenland te maken en wil zo snel mogelijk doorstromen naar het A-elftal van de Oranje Leeuwinnen. Ambitieus voor een meisje van ? Dat klopt, maar je moet groot dromen en altijd in jezelf geloven.” Brugts was dit weekend weer in de regio. Met haar club PSV speelde ze tegen.

Excelsior en won ze ruim met Brugts, begon op de bank, maar kwam binnen een half uur De aanvaller was belangrijk met een assist in de .Brugts heeft international Joëlle Smits als concurrent in de aanval. “Ik krijg meer minuten dan ik had verwacht. Dit seizoen wil ik meer minuten maken en over een tijdje wil ik zelf in de basis spelen.”

De tiener speelde tot voor kort bij FC Binnenmaas, terwijl er voldoende belangstelling was van betaalde voetbalclubs. “Ik heb altijd gewacht om over te stappen naar een profclub, omdat ik eerst de middelbare school wilde afmaken.”Toch moest Brugts in het begin even wennen aan het niveauverschil. “Dat is natuurlijk niet verwonderlijk.

Ik ben heel jong en er zijn hier meiden die al met de Leeuwinnen spelen. Daar kan ik alleen maar van leren en daar ontwikkel ik me heel erg voor.”Qua spelerstype omschrijft ze zichzelf als volgt: “Ik heb thuis een actie en probeer altijd de creatieve oplossing te vinden. Bijvoorbeeld bepaalde passes of acties en schoten. Eigenlijk alles.” Esmee Brugts heeft zojuist met Oranje Onderjaar zittend deelgenomen aan een kwalificatietoernooi voor het Europees .

kampioenschap. De linksbuiten van FC Binnenmaas, waar ze speelt in Boys Under, scoorde tegen Georgië, ramde er drie binnen tegen Letland in één helft en plaatste zich met Nederland via een gelijkspel tegen Zweden als groepswinnaar voor de volgende voorronde.


Voor alle duidelijkheid: de Heinenoordse bestaat pas een jaar en laat zich nu al voelen in Onder bij Oranje. “Ze is daar de jongste van de ploeg”, zegt haar jeugdtrainer bij FC Binnenmaas, Marius Heinerman. “Dat laat zien hoe naar Esmee wordt gekeken vanuit de KNVB.” De turnster besloot toch te gaan voetballen. Eerst in haar dorp bij SV Heinenoord.

Op haar dertiende stapte ze over naar FC Binnenmaas, waar ze een paar klassen hoger mocht voetballen. “Dat is beter voor mijn ontwikkeling”, zegt Brugts. En ze praat opmerkelijk volwassen. Geïnteresseerde namen als Excelsior Barendrecht en Feyenoord zouden de tiener op hol kunnen laten slaan, maar de leerling van het Hoeksch Lyceum.

Esmee Brugts Ouders
Esmee Brugts Ouders

in Oud-Beijerland weet goed wat ze wil, en vooral wanneer. ADO is nog steeds de gelukkige die haar op het trainingsveld mag begroeten, meer niet. Al hadden ze dat in Den Haag wel gewild. ,,Ik ben hier liever een tijdje. “Blijf voetballen. Dat is makkelijker te combineren met school. En ik heb hier ook mijn vrienden.” En als de behendige aanvaller toch het ADO-shirt aantrekt, dan alleen in combinatie met voetballen op de Lange Weide. “Ik blijf toch bij Binnenmaas.”

Als ze wil, kan ze ook meetrainen met de beloften van Ajax. ,,Ze zitten in dezelfde competitie als ADO, maar ik denk dat Ajax beter is. Alleen, die club is in Amsterdam. Voor mij is dat ver weg. Om dezelfde reden dat ik niet naar ADO ging, ga ik nu ook niet naar Ajax.”Feyenoord, die ook interesse heeft, lijkt qua reisafstand ideaal voor haar. Maar daar staat het meisjesvoetbal nog in de kinderschoenen ,,Die optie valt weg. speel lager voetbal dan de beloftecompetitie waarin Ajax en ADO spelen.”


Oh, en tussendoor legde ze ook ‘gewoon’ een aanbieding van kledingmerk Puma opzij. “Ik heb meer met Nike.” Brugts lijkt alle aandacht van haar af te laten vloeien. “Ik probeer er niet te veel over na te denken, want dan maak je jezelf een beetje gek. Als ik klaar ben met school, ga ik naar mijn opties kijken: waar kan ik heen, wat wil ik en waar voel ik me goed bij.”


Thuis is school nu prioriteit. Moeder Sandra: ,,Daarna mag ze gaan kijken wat ze wil gaan doen. Tot die tijd: blijf rustig en geniet van het voetballen.”Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier gratis in.

Esmee Brugts Ouders
Esmee Brugts Ouders

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *