Fabio Jakobsen Ouders

Fabio Jakobsen Ouders
Fabio Jakobsen Ouders

Fabio Jakobsen Ouders:Fabio Jakobsen rijdt momenteel in de Vuelta a Espana. En toch slaapt hij. In sprints als beste uitkomen. Gisteren kwam hij meteen op de tweede plaats, of om het in zijn eigen termen te zeggen, hij was de tweede snelste. Ik moet hem vinden bij de Evening Stage daar, zodat we ons interview kunnen houden.

Foto’s genomen bij het monument ter ere van Fabio Casartelli, die omkwam tijdens zijn poging om de Col de Portet d’Aspet af te dalen. Hij was echt jong. Toevallig zijn ook Fabio’s moeder en vader bij de herdenking aanwezig. Ze leren elkaar kennen. De moeder vertelt met enige schroom de naam van het jonge kind dat de eer kreeg vernoemd te worden naar haar eigen zoon.

“Fa-Fabio?” Ze begint door haar hand op zijn schouder te leggen en gaat dan verder om hem zachtjes op zijn wang te aaien. Ze strekt haar hand naar hem uit. Twee Fabi’s. Beide berijders van fietsen Beide barsten uit hun voegen van vermogen. Het is onmogelijk dat dit toeval is. Dat is niet het geval. Op het moment van de tragische tragedie die het leven kostte aan Fabio Casartelli, zat de moeder van Fabio Jakobsen televisie te kijken.

Er ging niet veel tijd voorbij voordat werd ontdekt dat ze een kind droeg, een jongen. De naam bleef in gebruik. “Hé, ben jij Quickstepping?” De moeder van Fabio Casartelli gebruikt haar wijsvinger om lichtjes op het merkteken op de borst van Fabio Jakobsen te drukken. “Ja”, antwoordt hij met een nerveus lachje. Nog een keer voelt hij haar hand op zijn wang en kust hem.

Welke reactie geef je in dat geval? Het was een mysterie voor Fabio. Wie zou het in zo’n geval kunnen weten? Nadat er enige tijd was verstreken, legde hij uit wat hij anders had kunnen doen en zei: ‘Had ik mijn armen maar om die moeder geslagen.’ Aan de andere kant ben ik niet hun zoon. En ik kan het ook niet meenemen.

Ze hadden een blik met elkaar uitgewisseld. Ze merkten allebei dat ze tranen wegveegden als gevolg hiervan. “Mijn huid begon te kruipen, en het enige wat ik kon bedenken was dat we dankbaar moesten zijn dat we er nog zijn.” Jakobsen werd geboren na een tussenpoos van meer dan een jaar. “Tijdens de herdenking is de naam Fabio bij mijn moeder blijven hangen”, zegt Jakobsen.

die terugblikt op de bijzondere ontmoeting in De Avondetappe, net op de dag dat het Tour-peloton opnieuw de Col de Portet d’Aspet overstak. “De ontmoeting vond plaats net op de dag dat het Tour-peloton opnieuw de Col de Portet d’Aspet overstak.”Het was iets dat me een tijdje bij bleef, vooral gezien het feit dat Phil Philippe Gilbert, een teamgenoot van Jakobsen.

onlangs geblesseerd was geraakt. Er was een hele fanclub en de moeder stond daar met tranen in haar ogen toe te kijken haar kind uit te voeren. Daarna was het een uitdaging voor mij persoonlijk.” Tijdens de serie ‘Au Tour de Jean’ bracht Jean Nelissen een bezoek aan de ouders van Casartelli. Nadat Dylan Groenewegen van zijn pad was afgeweken en Jakobsen de vangrails in stuurde.

kreeg hij een ernstige aanrijding op slechts enkele meters van de finish van de etappe in de Tour de Pologne. De dokter bij de race meldde aanvankelijk dat Jakobsen in een levensbedreigende toestand verkeerde na verschillende ernstige verwondingen, waaronder ernstig hersentrauma en schade aan de bovenste luchtwegen, een gebroken gehemelte en zwaar bloedverlies.

Fabio Jakobsen Ouders
Fabio Jakobsen Ouders

Hij verklaarde ook dat Jakobsen zwaar bloedverlies had. De organisatoren van de race maakten in augustus de gelukkige aankondiging dat Jakobsen uit de kunstmatige coma was gehaald en in “uitstekende toestand” verkeerde. Na de botsing uitte August Jakobsen zijn geluk dat hij het had overleefd door te zeggen dat hij ‘gelukkig was om te leven’.

In april nam Jakobsen deel aan de Presidential Tour of Turkey, waarmee hij terugkeerde naar het professionele wielercircuit. In de Vuelta a Espaa van dit jaar, waaraan Jakobsen deelnam, verbeterde hij zijn eerdere prestatie door drie etappes te winnen. Deze overwinningen kwamen in etappes vier, acht en zestien. Hij voerde een felle strijd met Jasper Philipsen tijdens de vroege stadia van de race om de groene puntenklassementstrui.

Als gevolg van Philipsen’s terugtrekking uit de race na de vorige etappe wegens ziekte, zijn Magnus Cort en algemeen klassementkandidaat Primo Rogli nu Jakobsens dichtste puntenconcurrenten. De etappe bleek echter de beslissende factor nadat Jakobsen de sprintfinish won op zijn verjaardag, wat ook zijn e verjaardag was.

Ondanks het feit dat hij na het winnen van deze etappe geen punten meer aan zijn totaal kon toevoegen, wist hij zijn positie als leider in de puntencompetitie tot het einde van de race te behouden, wat hem zijn eerste trui opleverde. voor een Grand Tour. Aan het einde van het jaar werd Jakobsen in aanmerking genomen voor de Comeback Rider of the Year.

prijs die wordt uitgereikt door CyclingnewsForum. Bij een beslissende overwinning zou Jakobsen de prijs mee naar huis nemen na het behalen van de meerderheid van de uitgebrachte stemmen in vergelijking met de andere negen renners. De tweede etappe van de Tour de France werd dit jaar gewonnen door Jakobsen.

Fabio Jakobsen Ouders
Fabio Jakobsen Ouders

Leave a Comment