Fleur Launspach Leeftijd

Fleur Launspach Leeftijd
Fleur Launspach Leeftijd

Fleur Launspach Leeftijd:Fleur Launspach behaalde haar diploma aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze haar bachelor Media en Cultuur studeerde en zich toelegde op het maken van documentaires. Ze was freelance camerajournalist en werkte aan producties in Zuid-Amerika en Afrika voor onder meer Follow The Money, Al Jazeera, Nieuwsuur, OneWorld en VPRO Buitenland. Haar werk was te zien op deze verkooppunten. Launspach volgt Tim de Wit vanaf mei op als verslaggever in het Verenigd Koninkrijk.

Met De Wit werkte ze al aan een aantal projecten samen. Ze werkte in totaal twee jaar als freelance journalist in Londen, gedurende welke tijd ze verhalen deponeerde voor verschillende media, waaronder NBC News en Al Jazeera English. Ze produceerde ook een documentaire over de brand in Grenfell Tower, die werd uitgezonden op de BBC als onderdeel van de serie waaraan ze werkte, getiteld After the Klap.

Op haar website identificeert ze zichzelf als “een ervaren internationale journalist die heeft gewerkt voor grote nieuwsorganisaties en enkele van de grootste streamingdiensten.” Ooit werkte ze een jaar op de economische afdeling van de Universiteit van Amsterdam. In die tijd realiseerde ze zich dat academici in hun gevoel van ijdelheid niet zo veel verschillen van hun transgender-grootvaders uit de jaren tachtig. Dit was in tegenstelling tot wat ze zich had voorgesteld.

Ze maakte een documentaire genaamd “My Grandpa Was A Woman” over deze laatste groep jongens, en de titel van de film verwijst naar die documentaire. Daarnaast maakte Fleur reportages en korte films in de landen Kenia, Ghana en Colombia voor Nieuwsuur en Holland Doc, maar ook voor andere media. In een huishouden waar de mantra “schrijf een boek” altijd wordt herhaald, is het onverwacht voor haar om zo’n grote fascinatie te hebben voor visuele en auditieve verschijnselen.

Samen met haar tandartsvader daagt ze gevestigde normen en praktijken uit. Ze lieten mensen testen, ook al waren ze er bang van toen ze nog baby’s waren. Ten eerste omdat het essentieel is om dat te doen, en ten tweede omdat het een vruchtbare voedingsbodem kan zijn voor de ontwikkeling van boeiende journalistieke verhalen.

En ondanks het feit dat steeds meer mensen zich aansluiten, mag Fleur zich nog steeds identificeren als een van de echte Sven Kockelmann-aanbidders van het land, ondanks het feit dat steeds meer mensen zich aansluiten. We hebben de indruk dat het op de een of andere manier verbonden zal zijn met haar huidige functie bij Brandpunt.

Fleur Launspach Leeftijd
Fleur Launspach Leeftijd

Aan de andere kant, ondanks het feit dat deze vrouw van buiten de indruk wekt levendig te zijn, is ze van binnen vaak erg moe.Toen haar werd gevraagd wat ze voor het weekend van plan was, loog ze en zei dat ze het liefst ‘thuis op de bank zat’. Dit gebeurde tijdens de snackpauze op vrijdagmiddag, toen zij en de rest van haar collega’s zwaar dronken onder de tafel.

Zelfs als ze voor langere tijd zittend moet blijven, zou ze dat veel liever ergens in Latijns-Amerika doen met een huisdier waarmee ze in het Spaans over verschillende aspecten van het leven kan praten. She Says vindt de berichtgeving over het Verenigd Koninkrijk absoluut fascinerend. Je dagen zullen gevuld zijn met een breed scala aan activiteiten, van het verkennen van de gebombardeerde wijken van Belfast tot het deelnemen aan politiek drama in het Lagerhuis, wat een levendige en fascinerende ervaring is.

Mensen in het Verenigd Koninkrijk kunnen zowel verwarrend als tegenstrijdig zijn; ze kunnen hoffelijk en wreed zijn, enorm rijk en verschrikkelijk arm. De nieuwscyclus is als een carrousel die nooit stopt met draaien. Journalistiek en politiek zijn tegenwoordig zo met elkaar verweven dat zelfs de minister-president grapjes maakt over het feit dat hij nog af en toe in dienst is van een krant.

Dit is een bewijs van de mate waarin journalistiek en politiek met elkaar verweven zijn. Mijn correspondentie begon op hetzelfde moment dat een nieuw tijdperk begon in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk. Toevallig is dit ook het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Naast het continent Europa, een plek waar ze zich nooit echt thuis hebben gevoeld, leggen ze nu meer nadruk op hun relatie met de rest van de wereld, iets wat ze in het verleden nog nooit hebben gedaan.

Mijn expertise in het verleden op het gebied van internationaal nieuws komt goed van pas: ik werkte eerder voor Al Jazeera English in het Midden-Oosten en in de jaren daarvoor reisde ik als freelance journalist door Afrika en Latijns-Amerika, waarbij ik onderweg belangrijke inzichten verzamelde.

Fleur Launspach Leeftijd
Fleur Launspach Leeftijd

Leave a Comment