Glennis Grace Zwanger

Glennis Grace Zwanger
Glennis Grace Zwanger

Glennis Grace Zwanger:Glenda Batta, geboren in juni maar beter bekend onder haar artiestennaam Glennis Grace, is een zangeres die afkomstig is uit de stad Amsterdam in Nederland. In het jaar trad Grace op voor Nederland op de editie van het Eurovisie Songfestival. Het jaar daarop nam ze deel aan het seizoen van America’s Got Talent en bereikte de finale van de competitie.

De opvallende gelijkenis tussen de stem van Glennis Grace en die van Whitney Houston heeft de zangeres op het internet de aandacht getrokken. Batta werd geboren in Amsterdam uit een moeder die uit Nederland kwam en een vader die van het Caribische eiland Curaçao kwam. Ze werd ontdekt nadat ze een Nederlandse tv-talentenshow genaamd Soundmixshow had gewonnen toen ze jaar oud was.

Tijdens de show zong ze “One Moment in Time” van Whitney Houston. Hierdoor werd ze ontdekt. In het jaar zei Glennis Grace ja toen ze de kans kreeg om deel te nemen aan het Nationaal Songfestival, dat dient als de nationale selectie van Nederland voor het Eurovisie Songfestival. Glennis Grace’s uitvoering van de ballad “My Impossible Dream” was wat haar uiteindelijk de overwinning in de competitie opleverde.

Daarna deed ze in Kiev nog mee voor Nederland, maar kon ze uiteindelijk niet door naar de finaleronde. Haar vertolking van “Afscheid”, een hit van de Nederlandse band Volumia!, die ze speelde in het Nederlandse televisieprogramma Beste Zangers, bracht haar in april naar de top van de Nederlandse singles-hitlijst.

Samen met landgenoten Candy Dulfer, Berget Lewis, Edsilia Rombley en Trijntje Oosterhuis richtte Glennis Grace in het jaar de supergroep Ladies of Soul op. In het jaar nam Oosterhuis afscheid van de groep. Tijdens het Eurovisie Songfestival dat in Rotterdam zou plaatsvinden, zou DJ en muziekproducent Afrojack als intervalact optreden naast Glennis Grace.

Vanwege de wijdverbreide COVID-pandemie moest het evenement worden afgelast. Grace gaf uiteindelijk haar optreden tijdens het verplaatste Eurovisie Songfestival, waarin ze “Titanium” zong, een nummer dat was gecoproduceerd door Afrojack. In het seizoen van America’s Got Talent dat plaatsvond, was Glennis Grace een deelnemer.

Glennis Grace deed een cover van Whitney Houston’s nummer “Run to You” tijdens de aflevering met auditierondes. Glennis Grace ging door naar de volgende ronde, waar ze een uitvoering gaf van Prince’s “Nothing Compares U.” Ze kreeg “Ja”-stemmen van alle vier de juryleden en als gevolg daarvan ging ze door. Dankzij de overweldigend positieve feedback van de jury wist ze een plek in de kwartfinales te bemachtigen.

Glennis Grace Zwanger
Glennis Grace Zwanger

Om door te gaan naar de halve finales speelde Glennis Grace “Never Enough”, een nummer uit de film The Greatest Showman, tijdens de kwartfinale. Ze zong “This Woman’s Work” van Kate Bush tijdens de tweede halve finale van de wedstrijd. Het eindresultaat hiervan was promotie naar de laatste ronde, waar ik het opnam tegen negen andere finalisten.

Ze kreeg een staande ovatie van zowel de jury als het publiek toen ze “Run” van Snow Patrol vertolkte tijdens de laatste ronde van de competitie. Een dag later, tijdens een andere laatste uitzending, werkten Glennis Grace en de Amerikaanse zangeres Bebe Rexha samen aan een uitvoering van het nummer “Meant to Be”.

Het publiek was zeer positief en veel leden van het publiek merkten op dat Glennis Grace de nummers effectiever zong dan Rexha. Helaas voor Glennis Grace werd ze niet geselecteerd als een van de top vijf finalisten. Grace kwam voor het eerst onder de aandacht van een breder publiek toen ze op haar leeftijd triomfeerde in een talentenjacht genaamd Soundmixshow door een coverversie van Whitney Houston’s “I Will Always Love You” op te voeren.

Ondanks al dit succes kon ze destijds als zangeres niet doorbreken. Haar triomf op het Nationaal Songfestival van Nederland met het nummer “My Impossible Dream” leverde haar een plek op in de finale van het Eurovisie Songfestival in Kiev. Haar eerdere succes was echter van korte duur. Hier deed ze goed genoeg om door te gaan naar de halve finales.

Het album Glennis, dat is uitgebracht, bestaat geheel uit in het Nederlands geschreven liedjes, aan het merendeel waarvan Grace ook als songwriter een bijdrage heeft geleverd. Met het nummer “Als Je Slaapt” wist ze voor het eerst de top van de singles-hitlijst te bereiken. Nadat ze op de Nederlandse televisie was verschenen, werd haar coverversie van het nummer “Afscheid” uitgebracht door de band Volumia.

en werd een hit. Vervolgens bereikten haar live-album “One Night Only” en haar studioalbum “This Is My Voice” beide nummer één in de albumcharts in Nederland. Grace nam tijdens het dertiende seizoen deel aan de Amerikaanse talentenjacht America’s Got Talent. Ze zong het nummer “Run to You” van Whitney Houston tijdens het “Auditions”-proces. Dankzij haar optreden kon ze door naar de volgende ronde.

Glennis Grace Zwanger
Glennis Grace Zwanger

Leave a Comment