Promihood

Plattform der neuesten Nachrichten und Trends

Relatie

Hanneke Groenteman Relatie

Hanneke Groenteman Relatie
Hanneke Groenteman Relatie

Hanneke Groenteman Relatie:Hanna “Hanneke” Groenteman is geboren in de Amsterdamse Rivierenbuurt, aan de zuidkant van de stad. Het huis dat haar ouders bezaten, stond pal naast een yoghurtijswinkel. Haar vader, Michiel Groenteman, was jarenlang werkzaam op de Amsterdamse beurs. Haar moeder, wiens geboortenaam Rachel Smit was, was werkzaam in de stenografische sector.

Het land werd overspoeld door indringers toen ze nog maar tien maanden oud was. De Duitse bezetting tijdens haar vormende jaren was in veel opzichten vormend voor haar. Na ontvangst van het bevel om zich te melden voor deportatie en de daaropvolgende bevestiging dat het gezin joods was, besloten ze onder te duiken.

Onder deze omstandigheden werden kinderen gescheiden van hun joodse ouders en werd Hanneke gehuisvest in een reeks geheime locaties die waren georganiseerd door het Utrechts Kindercomité Nederlands: Utrechts Kindercomité. Dit werd gedaan om de kans te verkleinen dat de joodse ouders van de kinderen worden ontdekt.’

Haar langste plaatsing tijdens de oorlog was toevallig ook haar laatste. het dorp Rijnsburg, dat dicht bij de kustplaats Katwijk ligt. Met haar zogenaamde “tante”, Cor van Starkenburg, vormde ze een hechte band en die band heeft ze sindsdien met de familie von Starkenburg onderhouden. Na de oorlog , verhuisde ze terug naar het huis in Amsterdam dat haar biologische ouders waren geweest, maar nu werd bewoond door een oom die was omgekomen in het conflict.

De sfeer was er een van onbehagen. Hoewel de familie het overleefd had, waren veel andere familieleden en kennissen van de familie niet. In Sobibor was de moeder van haar grootvader op brute wijze ter dood gebracht. De ouders van haar moeder waren echter onlangs bij het gezin ingetrokken en maakten nu deel uit van het huishouden.

oungster had het moeilijk om een ​​gezonde relatie met haar biologische ouders te onderhouden, maar ze verlangde naar haar “tante Cor” en “oom Kees.” moeizaam”. Ze volgde haar opleiding aan de Spinoza Lyceumschool in de buurt, volgde een secretariële opleiding aan de “business school” van Schoevers en vervolgde haar opleiding aan de universiteit, waar ze enkele jaren Frans studeerde.

Ze nam deel aan de studentenbeweging “Politeia” en maakte deel uit van de “Jonge Socialisten” (ook bekend als “Socialistische Jeugd”) toen ze student was. Daarna verwierf Groenteman een positie bij het Amsterdamse dagblad Het Parool, dat een aanzienlijk lezerspubliek heeft. Nadat ze haar carrière als letterzetter was begonnen, ging ze in de jaren van en als journalist aan de slag.

Ze werkte gedurende het midden van haar carrière in totaal vier jaar voor psycholoog Co van Calcar n aan een innovatief onderwijsgerelateerd project dat hij leidde. In haar startte ze op de werkvloer bij de Omroepvereniging VARA. Samen met de radicale journalist Stan van Houcke nl en in samenwerking met het Amsterdamse onafhankelijke STAD radio nl deed ze verslag van de rellen die plaatsvonden tijdens de kroning van de nieuwe koningin in april.

Hanneke Groenteman Relatie
Hanneke Groenteman Relatie

Ondanks dat de rellen aanvankelijk waren begonnen als een vorm van protest tegen het woningtekort, leidden onder het motto “Geen woning, geen kroning” hun omvang en het bijbehorende geweld tot de suggestie dat veel van de deelnemers met een grotere agenda waren gekomen , en er was een publiek verzet tegen de demonstranten.

Geen woning, geen kroning’, hun slogan vertaalt zich naar ‘Geen huizen, geen kroning’. Zowel Groenteman als Stan van Houcke, samen met de directeur van radio van VARA, Piet van den Ende, maakten hun steun voor de kraakbeweging goed bekend. waren kamervraag nl in de Tweede Kamer.

De eerste gevolgen van het schandaal waren een forse daling van het aantal luisteraars voor de radiozender, maar na verloop van tijd werd het verloren publiek snel vervangen door een nieuwe generatie radioluisteraars. Haar eerste boek was een compilatie van verhalen over haar jeugd, haar obsessie met Audrey Hepburn, haar feminisme, mannen, kinderen, haar doodgeboren dochtertje en haar strijd met obesitas.

Het verscheen in oktober en kreeg de Nederlandse titel “Doorzakken bij Jamin”. losjes naar “Too much Jamin.” Peter van Straaten was de tekenaar die de illustraties voor het boek maakte. Haar titelkeuze stuitte op verzet van de Jamin Retail-keten nl, die erop stond dat het zou worden aangepast. red. Haar tweede boek, dat in februari verscheen en getiteld “Dikke dame” wat zich vertaalt naar “Grote Dame” ging over een man die op een kermis werd afgeschilderd als een dikke dame.

Haar derde boek, “Bestemming bereikt?” wat betekent “Doelstelling bereikt?”, documenteerde haar ervaring als een zwaarlijvige dame die naast kilo’s ook kilo’s was afgevallen als gevolg van een medische procedure die werd uitgevoerd om de omvang van haar maag te verkleinen. Daarna werden de boeken samengevoegd tot een enkel substantieel volume thr.

Hanneke Groenteman Relatie
Hanneke Groenteman Relatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *