Promihood

Plattform der neuesten Nachrichten und Trends

Hartman

Hoe Oud Is Koos Postema

Hoe Oud Is Koos Postema
Hoe Oud Is Koos Postema

Hoe Oud Is Koos Postema:Ook al is hij op dit moment 86 jaar oud, Koos Postema heeft nog steeds het uiterlijk van iemand die elk moment een klaslokaal kan binnenlopen en een gloednieuwe aflevering van Klasgenoten kan beginnen! Toch zal het niet het resultaat zijn. Koos reageert op Story door te zeggen: “Nee, dat verwacht ik niet echt.”

Een andere reden is dat er al veel uitstekende mensen voor de televisie werken. Recente gebeurtenissen zagen me een documentaire opnemen. Het was een bijgewerkte versie van een documentaire die ik in de jaren zestig voor het eerst had gemaakt. Als er in het verleden een fout optrad tijdens het opnemen, moest het proces helemaal opnieuw worden gestart.

Daarom bevestigde ik mijn vrouw dat ik zeker de hele dag afwezig zou zijn. Deze keer, na zes minuten, ging het inderdaad mis, maar wat daarna gebeurde was iets wat ik nog nooit eerder had gezien of meegemaakt. Dat jong spoelde een paar seconden terug en ik was in een mum van tijd klaar! Wat ik wil zeggen met deze anekdote is dat ik tot een totaal andere generatie behoor dan jij, begrepen? Ik ben een presentator die rookte terwijl de camera draaide.

Vanwege de kans op brand was er zelfs een brandweerman in de studio aanwezig voor mijn bescherming. Dat zou in deze tijd ondenkbaar zijn, nietwaar? Het feit dat Koos niet meer rookt heeft geen negatieve invloed gehad op zijn gezondheid en daardoor verkeert hij in een fantastische conditie. Jarenlang begonnen de televisielegende en zijn vrouw Ineke hun dagen met een aantal baantjes in het zwembad om hun gespannen spieren te strekken.

Houdt hij het geheim? “Nou, dat soort zwemmen doen we niet meer, dus dat kan het niet zijn.” Mijn vrouw en ik maken graag samen lange wandelingen. Als je daar nog bij optelt dat we naast de dagelijkse boodschappen graag veel tijd met elkaar in de tuin doorbrengen, krijg je toch behoorlijk wat beweging.

Is dat alles? In ieder geval doen mijn vrouw en ik er alles aan om ervoor te zorgen dat we het grootste deel van ons leven samen kunnen blijven doorbrengen. De gebeurtenissen die volgden, waren echter anders dan al het andere dat ik ooit eerder had gezien of meegemaakt. De jongere spoelde de band als een flits terug, waardoor mijn werk in een mum van tijd klaar was.

Je begrijpt het punt dat ik probeer te maken met dit verhaal, namelijk dat ik van een heel andere generatie kom, toch? Als het mijn beurt was om te presenteren, zou ik recht voor iedereen oplichten. Aangezien er een risico was dat er brand zou uitbreken, werd er speciaal voor mijn bescherming een brandweerman in de studio geplaatst.


Je kunt je toch niet voorstellen dat er zoiets ongelooflijks zou kunnen gebeuren? Sinds Koos is gestopt met roken heeft hij geen nadelige effecten ondervonden en is hij nu in uitstekende conditie. De televisieveteraan en zijn vrouw Ineke hebben er een dagelijks ritueel van gemaakt om wat beweging te krijgen en hun spieren te strekken door ‘s ochtends als eerste een paar baantjes in het zwembad te zwemmen. De ander antwoordt: “Nou, zo gaan we niet meer zwemmen, dus dat kan het niet zijn.” [Nou, zo gaan we niet meer zwemmen.

Hoe Oud Is Koos Postema
Hoe Oud Is Koos Postema

Koos Postema komt uit een Rotterdams gezin dat politiek gelieerd is aan de sociaaldemocratische partij. Toen Postema nog maar vier jaar oud was, stierf zijn vader, die als trambestuurder had gewerkt. Het gezin is na het bombardement op Rotterdam naar Vlaardingen verhuisd en daar zijn ze sinds de verhuizing gebleven. Postema maakt zijn basisschool af en haalt uiteindelijk een diploma van de Rotterdamse Pedagogische Academie. Beide prestaties vonden plaats in Rotterdam.

Nadat hij zijn tijd in het leger had voltooid, begon hij een carrière als onderwijzer voor een organisatie die jongeren voorbereidt op de arbeidsmarkt. In het programma volgt woensdag Koos Postema, gevolgd door Een groot uur “U” met onderwerpen als: erfelijke belasting met als gast professor Galjaard en de beruchte uitzending over pedofilie met dhr. Brongersma, oud-Kamerlid van de PvdA en verzamelaar van jongensporno. Koos Postema wordt donderdag gevolgd door een groot uur “U”.

Andere onderwerpen die in Postema aan de orde komen zijn onder meer euthanasie, onvruchtbare huwelijken, de relatie tussen gehandicapten en seksualiteit, transseksualiteit en psychiatrie. Na een periode van vier weken als voorlichter bij de gemeente Rotterdam te hebben gewerkt, ging Postema vervolgens weer aan de slag bij de VARA. Postema vindt de constante .

strijd om regie bij zijn vorige omroep te veel voor hem, dus vindt hij een nieuwe baan bij de NOS en gaat aan de slag bij The Hague Today. Daarnaast zie je hem het radiosportprogramma Langs de Lijn en het programma Met het oog op morgen presenteren. Beide programma’s worden door hem gepresenteerd.

Hoe Oud Is Koos Postema
Hoe Oud Is Koos Postema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *