Jordi Cruijff Gezin

Jordi Cruijff Gezin
Jordi Cruijff Gezin

Jordi Cruijff Gezin: (verengelst met Cruijff; geboren 9 februari 1974) is een voetbalcoach en oud-speler. Hij is de zoon van oud-speler en manager Johan Cruijff.

Oud-voetballer en coach Johan Jordi Cruijff (ook wel als Cruijff gespeld) is een begrip in het Verenigd Koninkrijk. Oud-speler en coach Johan Cruijff heeft een kind dat hem heet.Cruijff had een lange en succesvolle carrière als profvoetballer, beginnend in 1992 en eindigend in 2010, waarin hij speelde voor zowel Barcelona als Manchester United. Hij speelde op UEFA Euro 1996 en werd negen keer afgetopt voor het Nederlands Elftal.

In 1997 leidde hij Manchester United naar het kampioenschap in de Premier League. Cruijff’s primaire positie was als aanvallende middenvelder, maar hij was ook nuttig als tweede spits. Later in zijn carrière, vooral bij Metalurh Donetsk, diende hij vooral als centrale verdediger. Cruijff’s carrière stopte tijdens zijn vier jaar bij Manchester United, voornamelijk vanwege blessures, nadat hij was begonnen.

bij Barcelona en op 22-jarige leeftijd voor Nederland speelde. Hij speelde in die periode slechts 36 competitieduels. Zijn tijd bij Deportivo Alavés, die hij naar de UEFA Cup-finale van 2001 leidde, was ongetwijfeld zijn meest succesvolle. Later in zijn carrière kwam hij in aanmerking voor Valletta in de Maltese Premier League na stints bij Celta Vigo en RCD Espanyol.

Maccabi Tel Aviv’s suprematie in het Israëlische voetbal werd hersteld onder zijn leiding als sportdirecteur van de club. Van 2012-2015 wonnen ze elk jaar het ligakampioenschap en haalden ze elk seizoen de Europa League en Champions League. Cruijff maakte zijn eerste optreden voor FC Barcelona B in de Segunda División in 1992.

Dat jaar bond hij met litteken voor de scorende voorsprong van het team. Twee jaar later promoveerde Cruijff naar het seniorenteam tijdens een voorseizoentour door Nederland en scoorde prompt hattricks tegen zowel Groningen als De Graafschap. Een 2-1 verlies voor Sporting Gijón op 4 september 1994 was zijn eerste professionele optreden.

Op 2 november hielp hij Barcelona aan een 4-0 overwinning tegen Manchester United in de Champions League. Hristo Stoichkov scoorde het openingsdoelpunt van de wedstrijd op een assist van hem. Cruijff, die niet eens een starter was, was dat seizoen een van Barcelona’s topscorers, samen met Stoichkov en Koeman, want de club eindigde als vierde in La Liga.

Het doelpunt van Cruijff zorgde voor deelname van Barcelona in Europa het volgende seizoen. Hoewel ze het volgende seizoen een geweldige start hadden, eindigde Barcelona op de derde plaats en tweede in de Copa del Rey. Tegen Celta Vigo op 19 mei 1996, in Camp Nou, maakte hij zijn laatste optreden voor de club. In de maand augustus .

Jordi Cruijff Gezin
Jordi Cruijff Gezin

1996 betaalde Manchester United Cruijff £ 1,4 miljoen om een ​​vierjarig contract te ondertekenen. Zijn eerste wedstrijd was een 4-0 overwinning op Newcastle United in de 1996 FA Charity Shield op 11 augustus, en hij ging spelen in de opening 3-0 overwinning tegen Wimbledon in het 1996-97 FA Premier League seizoen.

Daarna scoorde Cruyff in zijn volgende twee wedstrijden, waarmee hij de ploeg naar een 2-2 gelijkspel leidde tegen Everton en Blackburn Rovers. Tot hij eind november 1996 opnieuw een knieblessure opliep, was hij een steunpilaar in de basisopstelling. Ondanks het feit dat hij tijdens zijn tijd bij Manchester .

United verschillende blessures opliep, slaagde Cruijff er toch in om deel te nemen aan drie wedstrijden tijdens de groepsfase van de UEFA Champions League 1998/99. Na elf optredens en tweemaal scoren in het seizoen 1998-1999, werd hij terug uitgeleend aan Celta Vigo in Spanje voor het seizoen 1999-2000, waarbij hij in mei van dat jaar het drievoudige winnende seizoen van de club misliep.

Hij speelde acht wedstrijden voor het Spaanse team, scoorde tweemaal en keerde daarna terug naar United. Op 30 juni 2000 liep het contract tussen Cruijff en de club niet meer af. In de loop van vier jaar speelde hij in 57 wedstrijden voor United en droeg hij acht doelpunten bij. Een deal met West Ham United van Harry Redknapp ging niet door, dus Cruijff tekende voor .

Alavés op een gratis transfer terug naar Spanje. In 2001 leidde hij Alavés naar de UEFA Cup-finale tegen Liverpool, toen zijn team terugvechten van 2-0 en 3-1 achterstanden om met 4-4 te winnen dankzij een doelpunt van Cruijff in de 89e minuut. Liverpool won het kampioenschap dankzij een eigen doelpunt.

in de verlenging. Het seizoen 2002-03 was Cruijff’s laatste bij Alavés voordat het team degradeerde. Het jaar daarop tekende hij voor Espanyol,[9] waar hij in zijn enige seizoen veel speeltijd zag. Cruijff koos ervoor om niet opnieuw samen te werken met Espanyol en vertrok die zomer gewillig. Voordat hij zakte voor een medische keuring, trainde hij met Bolton Wanderers van Sam Allardyce.

Cruijff keerde in 2006 terug naar het profvoetbal na een korte onderbreking in 2004. Hij bracht twee seizoenen door bij de Oekraïense club Metalurh Donetsk, waar hij voornamelijk centrumverdediging speelde. Tegelijkertijd stapte hij de modewereld binnen en speelde hij een belangrijke rol bij het opbouwen van het Cruyff-label. Cruijff tekende medio 2009 een driejarig contract bij de Maltese club Valletta, waar hij eerste elftalcoach Ton Caanen zou helpen.

Cruijff bekende later dat hij deze functie niet leuk vond. Op 26 juli 2009 maakte hij zijn debuut voor de club in een 3-0 overwinning tegen Keflavk van IJsland in de eerste qufinaleronde van de Europa League 2009-10. Op 21 augustus 2008 maakte hij zijn debuut in de competitie in een 3-1 overwinning tegen Birkirkara. Valletta won de MFA Trophy.

in Cruijff’s debuutseizoen en versloeg Qormi met 2-1, hoewel hij niet deelnam aan de finale omdat hij niet helemaal gezond was. Zijn eerste doelpunt kwam op 29 augustus 2009, in een 6-0 overwinning tegen Floriana. Cruijff, die het grootste deel van zijn carrière voornamelijk aan de verdediging had besteed, schakelde bij Valletta over naar een offensieve positie.

Als twintiger, toen Cruijff het hof werd gemaakt door zowel het Spaanse als het Nederlandse elftal, was hij een free agent. Vanwege zijn besluiteloosheid sloeg hij in 1996 een aanbod om voor Spanje te spelen op de Olympische Spelen af ​​en in plaats daarvan vertegenwoordigde hij Nederland op het EK. Hij maakte genoeg indruk met zijn spel voor Barcelona voor de Nederlandse.

coach Guus Hiddink om hem te kiezen. Op 24 april 1996 speelde hij zijn eerste wedstrijd voor zijn land, een vriendschappelijke 2-0 nederlaag tegen Duitsland. Cruijff was een van de vijf Nederlandse spelers die voor het Nederlands Elftal werden gekozen, ondanks dat hij nooit in de Eredivisie had gespeeld. Hij scoorde zijn enige doelpunt voor Nederland in een 2-0 overwinning op Zwitserland op Villa Park op 13 juni.

Jordi Cruijff Gezin
Jordi Cruijff Gezin

Leave a Comment