Koos Postema Vrouw

Koos Postema Vrouw
Koos Postema Vrouw

Koos Postema Vrouw:Koos Postema was de zoon van een trambestuurder en werd geboren in de stad Rotterdam. Na het bombardement op Rotterdam verhuisde zijn gezin naar Vlaardingen. Toen hij nog maar vier jaar oud was, stierf zijn vader en kort daarna migreerde het gezin. Na het voltooien van zijn verplichte militaire dienst keerde Postema .

terug naar Rotterdam om zijn carrière te beginnen als opvoeder bij een opleidingsinstituut voor werkende jongeren in de stad. Hij had eerder een diploma behaald aan de Rotterdamse opleidingsschool. Hij was daar vijf jaar leraar. Postema begon zijn carrière in de media in mei, toen hij werd aangenomen als verslaggever voor VARA-radio.

Toen hij begon te werken voor de actualiteitenrubriek Behind the News in, maakte hij de overstap naar televisie als zijn nieuwe favoriete medium. Daarnaast verdiende hij geld aan de programma’s “Een kleine uur U” en “Een grote uur U”, waarin met onder meer Edward Brongersma controversiële onderwerpen als abortus, pedoseksualiteit, hulp bij zelfdoding .

en transseksualiteit werden besproken. Postema nam een ​​baan als voorlichter bij de gemeente Rotterdam in, maar hij was daar pas iets meer dan een maand voordat hij terugging naar de VARA. Daarnaast ging hij voor de NOS werken. Postema fungeerde als commentator bij de live uitzending van de troonopvolging van Jaap van Meekren in Meet Jaap.

Gedurende het seizoen was hij co-presentator van de talkshow Bij Koos die op zaterdagmiddag samen met Astrid Joosten werd uitgezonden. Klasgenoten was een van de programma’s van Postema die hij destijds maakte voor de publieke omroep en het werd erg populair. In het begin gebeurde dat voor de VARA en later voor Veronica. Na afloop van de show ontwikkelde .

Postema samen met Joop van den Ende de programmering voor een televisiezender die uiteindelijk niet succesvol was. De show werd uitgezonden van tot. Nadat alles was gezegd en gedaan, leidde het hem naar RTL Van Klasgenoten en werden uiteindelijk afleveringen geproduceerd. Postema, zijnde Postema, dook meteen als een speer in de actie van sportzender Sport.

Na een periode van vier maanden werd het station uit de lucht gehaald omdat het met verlies bleek te draaien. Het leek erop dat hij niet meer voor de televisie zou werken. De RVU deed hem het aanbod nadat hij in een documentaire die ter gelegenheid van zijn verjaardag op NOVA werd uitgezonden, belangstelling had getoond om terug te keren naar de arbeidsmarkt.

Koos Postema Vrouw
Koos Postema Vrouw

Daar maakte hij het met behulp van verschillende computertoepassingen. Daarnaast ging hij werken voor het radiostation Radio Rijnmond in Rotterdam. Later, vooral in het conferentiecircuit, nodigde men hem uit als voorzitter, discussieleider of presentator bij hun evenementen. Maandelijks schrijft hij een column in het seniorenblad Plus.

Postema was ook wel eens lid van het forum en de tafel heer in het spel De Wereld Draait Door. Postema presenteerde wederom een ​​eigen show aan het publiek. Het ging om de -delige televisieserie Jaar Oranje die op de NOS werd uitgezonden. Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag kreeg hij in het Mediapark in Hilversum zijn eigen Koos Postemalaan aangeboden met historische foto’s uit de Beeld en Geluid bibliotheek.

Sinds dat jaar is hij ook de wekelijkse presentator van het programma MAX TV Wijzer voor televisiezender Omroep Max. Daarnaast was hij te zien in de speelfilm “Het bombardement” in de rol van priester. Hoewel hij dat in het programma Kunststof TV ook zo zei, moet worden opgemerkt dat dit niet echt zijn eerste optreden in welke hoedanigheid dan ook was.

In de jaren zestig was hij al als zichzelf te zien in Ja zus, geen zus, waarin hij opa Leen Jongewaard op straat interviewde. Hij was eerder te zien in de film Toen was geluk heel normaal in een cameo-functie. Postema maakte een podcast waarin hij de Tweede Wereldoorlog besprak. Koos Postema is sinds september weduwnaar. Daarnaast is hij opa van vijf kleinkinderen en woont hij in Soest.

Koos Postema Vrouw
Koos Postema Vrouw

Leave a Comment