Kurt Cobain Dood

Kurt Cobain Dood

Kurt Cobain Dood: 5 april 1994

De in de VS geboren muzikant en songwriter Kurt Donald Cobain. Tegen het begin van de jaren 90 stond Kurt Cobain bekend als “The Voice of Generation X” omdat zijn rol als hoofdzanger en gitarist voor de grunge -band Nirvana. Rond 5 april 1994, op 27 -jarige leeftijd.

nam hij zijn eigen leven. Aberdeen, Washington (VS), ligt 120 kilometer ten zuidwesten van Seattle, waar Cobain werd geboren. Geboren in Hoquiam, een nabijgelegen stad, bracht hij de eerste zes maanden van zijn leven daar door voordat hij naar Aberdeen verhuisde met zijn ouders, Donald en Wendy. Kurt Cobain’s zus Kimberly werd geboren op 24 april 1970.


Cobain beweerde een vreugdevolle jongere te zijn geweest, ondanks het nemen van Ritalin om zijn ADHD te beheersen. Toen hij negen jaar oud was, scheidden zijn ouders en beëindigden zijn zorgeloze opvoeding. Zijn transformatie in een verlegen, introverte kind begon op dat moment. Nadat de scheiding in 1975 was afgerond, werd Cobain opgesplitst onder vele familieleden.

Hij ging door een opstandige fase op de middelbare school, waarin hij experimenteerde met rockmuziek, drugs en vandalisme. Het record van Cobain omvat veel arrestaties voor verschillende overtredingen, waaronder vandalisme van voertuigen en structuren. Hij stopte met de middelbare school in 1985. Cobain’s liefde voor muziek begon op jonge leeftijd.

Hij zong al Beatles -nummers als “Hey Jude” tegen de tijd dat hij twee jaar oud was. Zijn oom kreeg hem een ​​Univox Hi-Flier-gitaar, die hij ongeveer $ 150 moest zijn geweest, voor zijn veertiende verjaardag. Hij leerde alleen gitaar als een lefty door de muziek van zijn favoriete bands te oefenen, waaronder Led Zeppelin, Black Sabbath en Kiss.

Kort daarna begon hij zijn eigen muzikale composities te schrijven. Hij vond bands zoals sekspistolen en zwarte vlag, twee voorbeelden van de punk- en hardcore genres. Naarmate de tijd verstreek, verschoven de muzikale voorkeuren van Cobain, en hij werd een fan van bands zoals de Pixies, The Vaselines, The Melvins, Daniel Johnston, Meat Puppets en Flipper (onder andere). Nirvana voor de relevante redactionele, bekijk Nirvana. Cobain ontmoette Krist.

Novoselic, een andere punkmuziekliefhebber, in 1985. Een band genaamd Fecal Matter ging vooraf aan de formatie van de band uit 1987 die uiteindelijk bekend zou worden als Nirvana (na het gaan op de namen Skid Row, Pen Cap Chew en Ted Ed Fred). Het echtpaar verhuisde naar Olympia, het Capitool van Washington, niet lang daarna. Bleach, het eerste album van de band, werd uitgebracht in 1989 op The Indie Label Sub Pop en omvatte drummer Chad Channing.

Channing werd in 1990 vervangen door Dave Grohl van de band Scream nadat Cobain ontevredenheid uitte over de inspanningen en speelstijl van Channing. Toen Nirvana dat jaar tekende bij DGC -records, kwamen ze uit de Olympia Underground. Dankzij een groot deel aan het internationale succes van geuren als tienergeest, brak Nirvana eindelijk door met het publiek.

Kurt Cobain Dood
Kurt Cobain Dood

met de release van hun album Nevermind uit 1991. Het derde en laatste album van de band, getiteld in Utero, werd uitgebracht in 1993. Het succes van Nirvana eindigde toen Cobain deed in 1994. Meer dan 50 miljoen platen zijn verkocht door de band sinds de oprichting, toen Cobain ook een belangrijke bijdrage leverde aan het songwritingproces . Tijdens een Butthole Surfers/L7 .

evenement in Los Angeles in mei 1991 ontmoette Cobain de hoofdzanger van Hole, Courtney Love. Het paar kondigde hun verloving aan in december en op 24 februari 1992 trouwde Cobain met liefde op een strand in Hawaii terwijl hij zijn pyjama droeg. Love en Cobain hadden hun dochter, Frances Bean Cobain, op 18 augustus 1992. Cobain eerde de Frances.

McKee van de Vaselines met de naamgeving van zijn dochter. Volgens Cobain zag Frances eruit als een boon op de echografie, dus haar middelste naam. Voordat Frances de geboorte was, gaf Love een interview aan Vanity Fair, dat werd gepubliceerd in de maand dat Frances werd geboren. Daarin onthulde liefde dat ze tijdens haar zwangerschap heroïne had genomen. Het interview genereerde een vlaag van media -interesse, en het paar werd opgejaagd door journalisten die wilden weten of hun kind.

verslaafd zou worden, ondanks de daaropvolgende beweringen van Love dat Vanity Fair haar verklaringen had vervormd. Frances Bean werd twee weken na haar geboorte van haar moeder gehaald en in de hoede van een neef van liefde geplaatst. Cobain en Love wonnen uiteindelijk de voogdij over hun dochter na een langdurige rechtszaak. Home Cobain’s tweedejaarsjaar van de.

middelbare school, hij verhuisde bij zijn moeder in Aberdeen. Hij besefte dat hij niet genoeg credits had om twee weken voor het afstuderen af ​​te studeren aan de Aberdeen High School, dus stopte hij. Zijn moeder vertelde hem dat hij naar zijn werk moest gaan of het huis moest verlaten. Binnen een week waren alle spullen van Cobain ingepakt en opgeslagen. Cobain, gevoeld, bleef bij vrienden.

keerde alleen terug naar de kelder van zijn moeder bij zeldzame gevallen. Cobain beweerde ook dat hij dakloos was geweest en tijd had besteed aan het leven onder een brug over de Wishkah -rivier, waar het nummer “Something In The Way” werd geschreven. Later merkte zijn potentiële bandgenoot Krist Novoselic op.

“Hij bezocht het gebied, maar de modderige oevers waren te onstabiel voor permanent verblijf gezien de eb en stroom van de getijden. Dat was een fabricage op zijn part. “Cobain huurde eind 1986 een appartement en hij zette zich door school door te werken aan het Polynesische resort in Ocean Shores, Washington, dat zich aan de Pacifische kust bevindt ongeveer 20 km ten westen van Aberdeen. 43 Tijd maakte hij regelmatige reizen naar Olympia, Washington, om rockshows te zien.

46 Cobain dateerde van Tracy Marander, een inwoner van Olympia, tijdens zijn tijd die daar werd doorgebracht. Hoewel ze heel dichtbij waren, deden de afwezigheid van Cobain door touring een spanning op hun relatie. Marander hielp voor zijn gezin te zorgen door in de Boeing Plant Cafetaria in Auburn, Washington te werken en voedsel te stelen tijdens het werk.

Het grootste deel van de tijd van Cobain werd tot laat in de nacht doorgenomen, televisie kijken en aan kunst werken. Marander wordt gecrediteerd voor het maken van het cover -shot voor het Bleach -album van Nirvana, waaronder het nummer “About A Girl”, dat werd geïnspireerd door een woordenwisseling tussen de twee die plaatsvond nadat Marander erop stond dat hij werk vond.

Jaren na Cobai N’s dood, ze hoorde dat het lied “Over A Girl” echt over haar ging. Cobain begon snel Tobi Vail te zien, een prominente punk Zinester en lid van de Riot Grrrl -band Bikini Kill die zijn doe -het -zelf -mentaliteit deelde, na uit elkaar gaan met Marander. Cobain werd zo angstig over zijn zich ontwikkelende gevoelens voor Vail dat hij na hun eerste ontmoeting overgaf.

De regel “Love You So Much It Made Me Ill” van het nummer “Aneurysme” is een direct resultaat van dit optreden. 152 Cobain zag Vail als zijn vrouwelijke tegenhanger, maar hun relatie verslechterde toen hij het ouderlijke comfort van een conventionele relatie zocht.

die Vail als misogynistisch zag binnen de tegenculturele punkmuziekwereld. Alice Wheeler, een goede vriend van Vail, noemde haar vriendjes ooit een “mode -accessoire”: Cobain wijdde verschillende van zijn beste nummers aan het bergstad Vail.

Kurt Cobain Dood
Kurt Cobain Dood

Leave a Comment