Promihood

Plattform der neuesten Nachrichten und Trends

Uncategorized

Leeftijd Aad Van Den Heuvel

Leeftijd Aad Van Den Heuvel
Leeftijd Aad Van Den Heuvel

Leeftijd Aad Van Den Heuvel:In het jaar ging hij naar de KRO om met directeur Jan Castelijns te praten over de relatie tussen televisie en sport. Aan de andere kant was Castelijns in de veronderstelling dat Van den Heuvel zou gaan solliciteren. Vrijwel onmiddellijk kreeg hij de baan. Toen de Berlijnse Muur nog in aanbouw was, deed hij een van zijn eerste rapporten.

De studie vormde de aanleiding voor de oprichting van een rubriek gewijd aan de actualiteit. Van van Heuvel stelde voor om de term “Focus” te gebruiken voor het nieuwe gedeelte dat actuele gebeurtenissen zou omvatten. Het antwoord van Castelijns was: “Geweldig”, en hij zei: “we zullen het Focal Point maken.” En daaruit is Brandpunt voortgekomen.

Brandpunt heeft in Nederland een sterke reputatie opgebouwd door het publiceren van diepgaande studies. Tot Van den Heuvel verslaggever en presentator was voor Brandpunt. In die functie ging hij de hele wereld over en bij zijn terugkeer op Schiphol zelf werd hij vaak verwelkomd door journalisten.

Hij spoorde oorlogsmisdadigers op die in een zessen uit Breda waren gevlucht en ontdekte hen. In had hij een interview met de toenmalige president van Indonesië, Soekarno, net voordat hij uit zijn ambt werd ontheven. Hij kreeg zijn bijnaam van Soekarno: “Van den Heuvel, ik heb je gezien”.

Zijn rapport tijdens de Biafra-oorlog legde de rest van de wereld uit wat er op dat moment gebeurde tussen Biafra en Nigeria. Tijdens een luchtaanval die aan de overkant van de straat plaatsvond, maakte hij er een filmverslag van. In de tijd dat de oorlog in Vietnam gaande was, was hij in Vietnam. Aan de vooravond van de moord op Martin Luther King in 1968 had hij een interview met Dr. King.

Leeftijd Aad Van Den Heuvel
Leeftijd Aad Van Den Heuvel

Hij maakte een foto van Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez. Het feit dat hij erin slaagde zeven oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog te lokaliseren die uit de gevangenis in Breda waren ontsnapt, vond hij zijn mooiste eerste prestatie. Daarna maakte Van den Heuvel diverse unieke televisieprogramma’s, waaronder de J.C.J.

van Speykshow, Cursief en de Alles is Anders-show, die vervolgens werd gevolgd door de De Ver van mijn Bed-show (met Han van der Meer), en KRO’s Middageditie. Ook dat nog! was de katalysator voor zijn razendsnelle populariteit in de late jaren tachtig. Dat geestige consumentenprogramma werd bovendien ondersteund door Sylvia Millecam, Erik van Muiswinkel, Hans Bohm en Gregor Frenkel Frank. Van den Heuvel was de presentator van het programma.

Satire was niet zijn sterkste punt, daarom waren niet al zijn grappen grappig. Samen met Peter Knegjens en Anne van Egmond was hij een van de makers van het satirische televisieprogramma De Nieuwsgier van de KRO. Helaas werd het programma niet goed ontvangen en werd het al na een paar afleveringen geannuleerd. Na twintig jaar waagde hij het er nog een keer op. Daarna kreeg Van den Heuvel hulp van onder meer Coen van Vrijberghe de Coningh en Fred Florusse.

De nieuwe serie deed het niet veel beter dan de vorige. Door zijn uitgebreide reizen had Van den Heuvel een meer complete kijk op de wereld gekregen. Hij sprak zijn teleurstelling uit over het feit dat de nieuwsprogramma’s op televisie steeds vaker beknibbelden op de berichtgeving over langere verhalen over onderontwikkelde landen, zoals hij voor Brandpunt had geproduceerd.

Dit gevoel van onvrede was voor hem de aanleiding om De Nieuwe Omroep in op te richten. Vastgesteld werd dat De Nieuwe Omroep zou ontstaan ​​door een fusie met Ntopia, ook een aspirant-omroeporganisatie. Nútopia, vervolgens LLiNK. LLiNK heeft een zendvergunning binnen kunnen halen. De omroep is genoodzaakt failliet te gaan.

Maandag is er een extra uitzending van de KRO waarin wordt stilgestaan ​​bij het werk van Van den Heuvel. Oud-collega’s en vrienden van Aad van den Heuvel, zoals Koos Postema, Fons de Poel, Erik van Muiswinkel, Hans Bohm en Matthijs van Nieuwkerk, delen hun gedachten in Aad van den Heuvel: een journalistiek icoon.
Van den Heuvel was de vader van televisiereporter Caroline van den Heuvel en was getrouwd met regisseur en voormalig nieuwszender Anette Kentie. Van den Heuvel keerde terug naar NTR’s debatshow De Nieuwe Maan, die hij samen met Naeeda Aurangzeb presenteerde na een verlengde sabbatical. Het tv-programma werd halverwege het jaar uitgezonden.

Aad stond bekend om zijn intense enthousiasme voor het werken in de televisie-industrie, ondanks het feit dat hij eerst een opleiding tot instructeur lichamelijke opvoeding had gevolgd. Tijdens een interview met RTV Rijnmond zei hij dat hij het advies van zijn vader ter harte nam en een vakgebied inging dat hij leuk vindt, omdat het niet meer nodig is om ooit nog een baan te hebben.

“Ik heb hard gewerkt, maar het lijkt nog steeds alsof ik nooit heb gewerkt.” Nadat Aad de pensioengerechtigde leeftijd al lang had bereikt en de tv-studio’s had verlaten, bleef hij geruime tijd niet stilstaan. Naast alle andere dingen die hij moet doen, aangezien hij boeken schrijft, en dat doet hij nu nog steeds.

Leeftijd Aad Van Den Heuvel
Leeftijd Aad Van Den Heuvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *