Leeftijd Jonas Vingegaard

Leeftijd Jonas Vingegaard
Leeftijd Jonas Vingegaard

Leeftijd Jonas Vingegaard:Tijdens de Tour de France werd Vingegaard bekend bij het grote publiek. Vingegaard kreeg de kans om voor zichzelf te strijden in het algemeen klassement nadat de verwachte leider, Primo Rogli, zich moest terugtrekken uit de race vanwege de fysieke gevolgen van een ongeval. Vingegaard stond op de vierde plaats in het algemeen klassement na de negende etappe van de race, die werd verreden in de Alpen.

Vingegaard zorgde in de elfde etappe voor commotie door Tadej Pogaar, die op dat moment de gele trui droeg, los te laten. De etappe vond plaats op de beruchte Mont Ventoux. Vingegaard slaagde erin de vorm helemaal uit te breiden tot in de Pyreneeën. Vingegaard eindigde op de tweede plaats achter Pogaar in beide wedstrijden die bergop plaatsvonden. Dit dreef hem naar de tweede plaats in het algemeen klassement.

Hij hield zijn greep op deze positie tot aan Parijs. Vingegaard zegevierde in de Tour de France en nam twee ritzeges, de gele trui van de leider en de algemene titel mee naar huis. Daarnaast behaalde hij de eerste plaats in het bergklassement. De jonge Deen die de Nederlanders diende, verbaasde zowel zijn bondgenoten als zijn tegenstanders door tijdens de elfde etappe van de Tour de France een recordtijd neer te zetten op de Mont Ventoux.

Als gevolg daarvan trok hij de Tour-favoriet Tadej Pogacar voor. Of we zouden helemaal niet door hem verrast moeten zijn, omdat we hadden moeten herkennen wat er zou komen. Daarvoor was hij ook succesvol in het verslaan van Pogi op de Jabel Jais. De piek gezien vanaf de koninginnenrit van de Tour van de Verenigde Arabische Emiraten. Niet lang daarna zegevierde hij in Italië in de Coppi e Bartali. Door een sterke prestatie in de tijdrit en het winnen van de etappe wist hij de eerste plaats in de algemene competitie te behalen.


Deze clip is verkregen van YouTube en geïmporteerd. Mogelijk kunt u hetzelfde materiaal op een andere manier op hun website vinden, of u kunt daar meer informatie krijgen. Vingegaard was aanvankelijk niet van plan om dit jaar deel te nemen aan de Tour de France. Door het pensioen van Tom Dumoulin ontstond er een vacature in de organisatie. Jonas Vingegaard benutte deze kans door deze met beide handen aan te grijpen.

Hij kreeg toestemming om als dienaar deel te nemen aan de Tour de France. Het plan was dat hij zou zien hoe Roglic een lang circuit reed, zodat hij zelf wat tips zou kunnen oppikken. Vingegaard kon nu voor zijn eigen mogelijkheden gaan omdat de andere partij zich praktisch terugtrok uit de competitie. Wielrennen op de weg is een soort wedstrijdwielrennen dat op de openbare weg wordt verreden.

Leeftijd Jonas Vingegaard
Leeftijd Jonas Vingegaard

Er zijn toernooien die één dag duren, maar ook evenementen die meerdere dagen duren. Klassiekers en wereldkampioenschappen zijn de belangrijkste evenementen die op één dag plaatsvinden. De grote rondes, met name de Tour de France, zijn de belangrijkste evenementen in de categorie van meerdaagse wedstrijden. Sindsdien zijn de meeste grote eendaagse en meerdaagse races gecombineerd tot één competitie die bekend staat als de UCI World Tour.

Deze tour bevat de belangrijkste evenementen ter wereld. De continentale circuits organiseren de rest van de evenementen. De meeste eendagsraces worden in een rij gelopen. In races die vele dagen beslaan, zijn de meeste etappes doorgaans lineair, en ze kunnen ook een paar tijdritten en zelfs een ploegentijdrit bevatten. Bij wedstrijden die meer dan één dag duren, wordt het eindklassement bepaald door de tijden van elke etappe bij elkaar op te tellen.

De UCI ProTour is een toernooi dat de belangrijkste evenementen voor professionals omvat en deze op één plek samenbrengt. Het WK is vervangen door de huidige ProTour. Elk deelnemend team is verplicht om ten minste één lid deel te laten nemen aan elk van hun wedstrijden. Tot het jaar toe omvatten deze races de belangrijkste meerdaagse races, waaronder de rondes van Frankrijk, Spanje en Italië, evenals de belangrijkste eendagsraces.

Met ingang van het seizoen werden de drie Grote Rondes en negen extra evenementen niet meer opgenomen in de ProTour. Dit was het gevolg van een geschil tussen de UCI, de organisatie die toezicht houdt op de ProTour, en de ASO, die verantwoordelijk is voor de organisatie van een aanzienlijk deel van de wedstrijden.

Leeftijd Jonas Vingegaard
Leeftijd Jonas Vingegaard

Leave a Comment