Leeftijd Marleen Merckx

Leeftijd Marleen Merckx
Leeftijd Marleen Merckx

Leeftijd Marleen Merckx: 64 years

Marleen Merckx doorliep haar middelbare school in Diest en trok terug naar Studio Herman Teirlinck in Antwerpen, waar ze in 1980 afstudeerde. In het theater is Merckx actief in meerdere producties van het theatergezelschap Paljas Produkties. Al meer dan tien seizoenen, sinds 1995 speelt ze samen met Annemarie Picard “Vriendinnen”.

Met Wintertulpen stond ze op de stage in een monoloog over een vrouw die verneemt dat ze borstkanker krijgt, in een regie van Steph Goossens. Andere producties waren “Frankie en Johnny”, “10 jaar thuis” en “Leven in een krabbenmand” Ze acteerde dans de langspeelfilms Een vrouw tussen hond en wolf, De Witte van Sichem, Brussels by Night en Alleen Eline.

In 2011 was ze te zien in een andere serie dan Thuis. Ze speelde in de fictiereeks De Ronde, een reeks van Woestijnvis, geschreven door Jan Eelen voor Eén, en had een gastrol in de Vlaamse serie “Vermist”. Ze speelde ook gastrollen in Postbus X, Merlina en De Wet volgens Milo. Ook op televisieakte ze mee aan Witte Raven BV, waar ze valkenier moest worden.

In 2006 deed ze mee in De tabel van Mendelejev. In januari 2007 was Merckx, samen met Annemarie Picard, te zien in Beste vrienden op één. Ze deed ook mee in het spelprogramma De Neus van Pinokkio op één. Eric Goens interviewde haar voor een van de afleveringen van Het Huis. Wim Lybaert nam haar mee op reis met De Columbus.

Marleen Merckx huwde in 1995 met de Nederlander Michael Das. Het koppel heeft één dochter, Britt. “Ik ben heel lichamelijk, raak mensen snel aan”, aldus nog Marleen Merckx’ dochter in Humo. “Ik heb al vaak gedacht: als ik een male was, ik me zou superschuldig maken aan #MeToo.

Marleen Merckx is vooral bekend via haar rol in ‘Thuis’ als Simonne Backx. Merckx is na haar middelbare studies naar het Studio Herman Teirlinck in Antwerpen getrokken, ze is actief hier in 1980. Ze is actief in meer producties Paljas Produkties. Ze heeft ook in enkele langspeelfilms meegedaan.


Merckx is getrouwd met de Nederlander Michael Das ze hebben een dochter, BrittAls actrice in de populaire Vlaamse soap Thuis – waarin ze al was te zien voordat Britt geboren werd – is Marleen Merckx (gedeeltelijk) kostwinner. Je geeft dan ook aan dat ze zich wel eens heeft gevraagd if ze er wel genoeg was voor haar kind.

Leeftijd Marleen Merckx
Leeftijd Marleen Merckx

Maar naast het financiële aspect, doet ze haar werk ‘ook graag’. Ik zou ongelukkig zijn geworden als ik ooit ben geweest. Als ik dat niet had kunnen doen. Beter een gelukkige moeder, die er een beetje minder is, dan een moeder die ongelukkig is maar wel altijd thuis is.

Hoe ze nu naar het moederschap kijkt? “Je loopt door het vuur voor je soort. Voor iemand anders niet altijd, maar voor je kind wel, denk ik.” Dochter Britt zit inmiddels op kamers – of op kot, zoals ze dit in het Vlaams zo mooi zeggen – dus ze is alleen in het weekend thuis te vinden.

Daar genieten volgens mij beide dames van, zoals ze dat ook doen van dit avontuur. Je ziet in deze aflevering weer een mooie moeder-dochterband. Waarbij Marleen nog wel een interesse doet doet. Zij vindt het geen probleem dat haar dochter niet alles tegen haar zegt.

Dat vind ik een mooie in deze tijd waarin er ook veel aandacht is voor de ‘vriendschappen’ met onze ouders. Marleen Merckx geeft gewoon aan dat het goed is dat haar dochter dingen liever tegen haar vriendinnen en leeftijdsgenoten vertelt dan tegen haar moeder.

Marleen Merckx werd moeder op haar veertigste. Lange tijd was de drang om moeder te worden er niet. Dus begon ze er niet aan. De Vlaamse actrice gaat nu met haar 21-jarige dochter Britt 24 uur op avontuur en daarbij openhartige haar. Dit is, net als het gesprek met Saartje Vandendriessche en Siska Schoeters, onderdeel van de Moederdag/Vaderdag-reeks van Eén.

Toen ik naar mijn veertigste ging, je hoger dan dat het nu of nooit is willen, veel later moet je er niet meer aan beginnen, was het ineens heel sterk”, vertelt Marleen Merckx over dat het nu of nooit is, vertelt ze het zelf Marleen en haar man kijken als het mogelijk is om een ​​kindje te adopteren, maar uiteindelijk bleek dit zo’n lang proces dat ze naar eigen zeggen “egoïstisch” zijn geweest. ” We dachten: het is a

ls we er krijgen van onszelf, want het gaat te lang duren.

Toch denkt Britt niet dat ze op die manier jongens bang maakt: “Want ik ben ook heel uitnodigend. Ik ben tot nu toe vooral ‘de goeie vriendin’ van jongens. Een enorme vriendschap heb ik nog nooit gehad. Ik stel ook wel huizenhoge eisen, vanwege mijn vader naar wie ik zo opkijk. Als ik jongens met hem vergelijk, denk ik snel: je bent wel tof, maar niet ‘eigen’ genoeg.”

Leeftijd Marleen Merckx
Leeftijd Marleen Merckx

Leave a Comment