Promihood

Plattform der neuesten Nachrichten und Trends

Ziekte

Liz Carr Ziekte

Liz Carr Ziekte
Liz Carr Ziekte

Liz Carr Ziekte:Omdat ze werd geboren met arthrogryposis multiplex congenita, zit Carr sinds haar zevende in een rolstoel. Tijdens haar stand-up optredens verwijst ze gewoonlijk naar haar toestand als ‘meus thronus kaputus’. Ze verhult haar ervaringen als gehandicapte of de onderliggende humor die bij die ervaringen hoort niet “Ik heb wat feedback gekregen, wat geweldig is … Sommige mensen denken dat ik nogal zwak ben.

daarom denken ze dingen als ,,Ze heeft het over seks, ze vloekt.” Elk cliché dat je niet had voorzien. Mensen zien er over het algemeen bang uit. “Oh mijn god, gaat ze proberen me aan het lachen te maken? Mogen we hier zelfs om lachen?” Tijdens zijn tijd aan de Universiteit van Nottingham werd Carr actief in de politiek, de strijd voor de rechten van gehandicapten en andere vormen van activisme.

Na het behalen van haar diploma besloot ze om geen juridische carrière te beginnen en in plaats daarvan begon ze te werken als trainer voor gelijkheid van mensen met een handicap. Ze is een voorvechter van de rechten van mensen met een handicap in het VK en heeft toespraken gehouden bij een aantal protesten.

Ze raakte in mei betrokken bij ADAPT, een beroemde organisatie voor de rechten van gehandicapten in de Verenigde Staten, om geld in te zamelen voor ADAPT en om te demonstreren tegen het falen van presidentskandidaat John McCain om het recht van personen met een handicap op leven te steunen in hun eigen huis. Na de uitzending op de BBC van Terry Pratchett.

Kiezen om te sterven, nam Carr deel aan een debat over hulp bij zelfdoding dat werd georganiseerd door Newsnight. Andere deelnemers aan de discussie waren Jeremy Paxman en David Aaronovitch. Ze nam een ​​standpunt in tegen het voorstel voor geassisteerd sterven, voorgesteld door Lord Falconer, met het argument: “Ik vrees dat we bepaalde groepen mensen zo hebben gedevalueerd .

zieke mensen, mensen met een handicap, oudere mensen – dat ik denk dat het niet in hun belang is om verankeren in de wet het recht van artsen om bepaalde mensen te doden.” [Nodig citaat] Ze was lid van verschillende comedy-ensembles, zoals Abnormaal grappige mensen, waarin ze samen met Tanyalee Davis, Steve Day, Steve Best, Simon Minty en Chris McCausland optrad. Ze deed mee en eindigde op de tweede plaats in de competitie voor de Hackney Empire New Act of the Year.

Liz Carr Ziekte
Liz Carr Ziekte

Carr, samen met Mat Fraser, was de co-host van de Royal Television Society bekroonde Ouch! Podcast op de BBC van tot. Carr werkte dat jaar ook als onderzoeker voor het BBC comedy panel-programma Have I Got News for You. Mother Courage was Carr’s eerste professionele acteerrol, die ze speelde toen ze in de veertig was. Daarna ging ze naar de Young Vic om op te treden in een ander stuk van Bertolt Brecht, getiteld The Exception and the Rule.

In begon ze te verschijnen als het terugkerende personage Clarissa Mullery in de Britse mysteriedramaserie Silent Witness, die al jaren werd uitgezonden. In februari werd bekend dat Carr Silent Witness had verlaten nadat hij acht jaar bij de show was geweest. Carr speelde dat jaar de rol van Dr. Marlow Rhodes in de Netflix-serie The OA. Carr maakte een verschijning in de miniserie Devs in de rol van een universitair docent in het jaar.

In maart werd onthuld dat Carr in het tweede seizoen van de show de cast van The Witcher als Fenn zou vervoegen. Carr’s casting werd in maart bevestigd. In december van datzelfde jaar werd onthuld dat Carr voor het komende tweede seizoen de cast van Good Omens zal vervoegen in de rol van de engel Saraqael. Carr was de eerste gehandicapte die ooit het personage van Dr. Emma Brookner op het podium speelde toen ze het van.

september tot december opvoerde in de West End-versie van The Normal Heart in het Royal National Theatre. Carr won de Laurence Olivier Award voor Beste Actrice in een Bijrol tijdens de ceremonie van volgend jaar voor de Laurence Olivier Awards. Tijdens de ceremonie die Carr ‘A Wheelie Special Wedding’ noemde, gingen de twee in het jaar een geregistreerd partnerschap aan. Jo Church was Carrs levenslange partner geweest.

Tijdens de toespraak die haar vader werd gevraagd te houden, kreeg hij de instructie om geen bijvoeglijke naamwoorden zoals ‘dapper’ te gebruiken. Carr en haar danspartner voerden een nummer uit op de melodie van ‘Dirty Dancing’, terwijl leden van de plaatselijke brandweer haar en haar stoel in de lucht hielden. Carr en haar persoonlijke assistent waren het doelwit van een aanval die in augustus plaatsvond en werd uitgevoerd door een man gewapend met een schaar.

Liz Carr Ziekte
Liz Carr Ziekte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *