Promihood

Plattform der neuesten Nachrichten und Trends

Leeftijd

Marleen De Rooy Leeftijd

Marleen De Rooy Leeftijd
Marleen De Rooy Leeftijd

Marleen De Rooy Leeftijd:Vanwege het dynamische karakter van de politiek en het steeds veranderende landschap, werkt Marleen de Rooy ook als politiek verslaggever. “Ik ben hier lang genoeg geweest om te weten dat geen dag hetzelfde zal zijn. Ik laat het thuisfront bijvoorbeeld pas weten dat ik thuiskom als ik al in de auto zit en ben weggereden van de garage.

Zo is iedereen voorbereid op mijn komst. Voor die tijd bestaat altijd de kans dat er iets onverwachts gebeurt. Sindsdien is De Rooy in dienst van de NOS, waar ze aanvankelijk haar carrière begon als economisch redacteur Na een periode van vier jaar maakte ze de overstap naar de politieke redactie van de NOS en ging daar aan de slag als verslaggever.

Haar ervaring in de financiële sector bleek hier haar grootste troef. “Ik beschouw het als een specialiteit van mij veel weten over verschillende aspecten van economie. Ik accepteerde deze kracht onmiddellijk als de mijne. De Rooy heeft een levenslange fascinatie voor politiek, maar pas toen ze begon te werken als economisch redacteur bij de NOS, realiseerde ze zich hoe politiek en economie met elkaar verweven zijn.

“Neem bijvoorbeeld de kosten van onroerend goed; dit is een voorbeeld van iets dat de vrije markt produceert. Een aanzienlijk deel hiervan wordt echter bepaald door politieke krachten. Daarom zou het goed voor je zijn om wat tijd te besteden aan het werken als een journalist in Den Haag. Zo krijg je inzicht in hoe het hier werkt en hoe beslissingen worden genomen.

Het is echter niet nodig politiek verslaggever te willen worden om het nuttig te vinden om rekeningen te volgen en te lezen Ook als je doel is om oorlogscorrespondent te worden, denk ik dat het goed voor je zou zijn om je aan te sluiten bij een organisatie als het ministerie van defensie of het ministerie van internationale zaken. De Rooy kan instaan ​​voor het feit dat berichtgeving over politiek een extra sport. “Qua lichaam kan het even duren voordat je gewend bent aan de uren.

Het is een heel andere mode. Omdat zoveel mensen de hele zomer rennen en zich haasten, is het weer vaak verzengend. Daarna ben je uitgeput en kan het soms erg ernstig worden. Als je echter echt geïnteresseerd bent in een onderwerp en je volledige aandacht erop hebt gericht, zul je niet eens merken hoe moeilijk het is.

Daarnaast vindt De Rooy het leuk om in oude dossiers te snuffelen en dieper op een onderwerp in te gaan. Ondanks het feit dat dit soms een uitdaging kan zijn omdat er zoveel politieke partijen zijn. “Ik hou wel van de ‘nerds’, maar kleinere partijen hebben over het algemeen niet de mankracht om zich hier helemaal in te verdiepen.

Marleen De Rooy Leeftijd
Marleen De Rooy Leeftijd

Dat vind ik frustrerend. Het risico bestaat dat bepaalde onderwerpen op een oninteressante manier worden gepresenteerd of, erger nog, wordt helemaal niet genoemd. Volgens De Rooy hebben de media daar ook een rol in, en dat komt omdat de NOS af en toe redactionele keuzes moet maken. “Bijvoorbeeld een debat over de vorming wordt met veel meer aandacht bekeken dan een debat over de kinderopvangtoeslag.

Dit is aan de andere kant niet zo belangrijk voor een groep individuen als de laatste. Daarom is de NOS ook verantwoordelijk voor een deel van de gepleegde misdrijven. In feite zouden uitspraken als “We gaan het gewoon volgen, ook al is het moeilijk geld en het is misschien minder winstgevend”, zouden vaker moeten worden gemaakt met betrekking tot thema’s als deze.

Als niemand dit soort onderwerpen meer gaat onderzoeken, zullen ze snel uit het zicht verdwijnen. “Tegelijkertijd kunnen onderwerpen waarvan je in eerste instantie niet denkt dat ze lucratief zijn, juist heel heilzaam blijken te zijn.” De Rooy doelt op een kwestie die zij mede aan het licht heeft gebracht en die uiteindelijk heeft geleid tot een wetswijziging.

“Ik had gekeken naar de misstanden in de uitzendbranche en ontdekte dat er een kleine paragraaf in een wet stond die niemand controleerde. Hierdoor was fraude eenvoudig te plegen. De wet werd daardoor gewijzigd van mijn onderzoek en het ter sprake brengen in gesprek. Uiteindelijk zijn de onderwerpen die echt verandering teweeg brengen degene waar ik het meest trots op ben.

Door in de Hofstad te werken, staat De Rooy dicht bij de originele bron, wat een van de voordelen is van het werken daar. In het jaar was ze een van de eerste mensen die het gestolen biljet van een miljoen dollar in handen kreeg. “Maar in tegenstelling tot wat je zou denken, gebeurde dat niet zoals gepland . Ik had alle statistieken doorgenomen en met een groot aantal mensen over de kwestie gesproken.

Daarna stond ik perplex. Het is niet zo dat iemand een stok in mijn handen heeft geduwd; het gebeurt af en toe, maar ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het feit dat ze hechte relaties onderhoudt met haar bronnen is een bron van waardevolle informatie. “Een politicus vertelt niet zomaar iets aan een journalist”, stelt De Rooy. “Een politicus doet.

Marleen De Rooy Leeftijd
Marleen De Rooy Leeftijd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *