Meau Hewitt Ouders

Meau Hewitt Ouders
Meau Hewitt Ouders

Meau Hewitt Ouders:De ouders van Meau Hewitt / Meau Hewitt, een zanger en componist uit Nederland, treedt op onder de artiestennaam MEAU. Meau Hewitt groeide op in Weesp en kreeg daar zijn opleiding aan het Vechtstede College. Ze nam deel aan een zang- en pianoopleiding toen ze jonger was, en zong ook bij het Children for Children-koor, waar ze solo’s had in de nummers ‘Sweetie’ en ‘Jongenmeid’.

In de jaren die volgden kreeg ze de kans om naast het koor van Babette Labeij op te treden in andere finalewedstrijden, waaronder die van onder meer The Passion, All You Need Is Love en The Voice of Holland. Het feit dat je nu bedekt bent met wonden, dat je vallen hebt gevonden en dat je van ze allemaal hebt geleerd, wijst erop dat je het hebt gedaan.

Een uitdrukking van woede of moedeloosheid in de vorm van een zin die wordt uitgesproken met de kracht van een voorhamer, maar zonder het gebruik van beschuldigende vingerwijzen. Gevraagd naar hun connectie onthult de zanger dat hij goed bevriend is met MEAU. Ze legt uit dat “zo is de tekst tot stand gekomen” door dat te zeggen.

Ik ging met iemand op de koffie en we eindigden uren met praten over onze eerdere relaties met haar, wat een heel interessant gesprek was om te hebben. Als resultaat van ons gesprek kwamen er veel dingen in me op omdat ze dezelfde ervaring had als ik en in dezelfde omstandigheden had gezeten. Ik werd de volgende ochtend wakker en begon binnen een uur na het wakker worden “You Did That” te schrijven omdat ik het van mijn borst moest krijgen.

De Utrechtse artiest Meau Hewitt had geen idee dat het lied dat ze schreef over een ongezonde relatie het leven van zoveel luisteraars zou raken toen ze het voor het eerst uitbracht. Volbrengen. Hebben veel mensen je berichten gestuurd waarin ze je vertellen hoe ze je tekst in hun eigen leven hebben gebruikt? Absoluut, en nogal wat.

Van jongere meisjes tot meer volwassen vrouwen die in het verleden soortgelijke ervaringen hebben gehad, er zijn veel vrouwen die zich zo voelen. Maar er zijn ook kinderen die thuis te maken krijgen met alcoholmisbruik, wat kan leiden tot fysiek of psychisch geweld; kinderen die gepest worden en het woord “jij” in de tekst relateren aan de pester; en kinderen die te maken hebben met de nasleep van huiselijk geweld.

Mensen blijven het op hun eigen manier lezen ondanks het feit dat het voor mij een zeer persoonlijk stuk is. Ik kan niet op alles reageren, maar mijn indruk is dat veel mensen er al plezier in hebben om het terzijde te schuiven. Precies hetzelfde als toen ik het zelf zong, “Toen schreef ik het ook”, in het lied. Destijds waren er veel dingen waardoor je je misschien geïsoleerd en alleen voelt.

Meau Hewitt Ouders
Meau Hewitt Ouders

Zelf was ik net bij mijn vriend ingetrokken, en ik vond het best prettig dat we met z’n tweeën gewoon thuis waren, en dat was genoeg. Ik vond het ook geweldig dat we net waren gaan samenwonen. Ik geniet ook van de volgorde waarin die nummers worden gespeeld, omdat het individuen laat zien die nog steeds te maken hebben met de emoties die worden opgeroepen door “Dat Have You Done” dat “je daarna nog steeds ongelooflijk gelukkig kunt worden”.

Voor mij is het gelukkig nog steeds iets positiefs. Ik hou van een wijntje als ik ga eten. Maar je hebt inderdaad, weet ik inmiddels, mensen die niet zo goed reageren op alcohol. Gelukkig heb ik zulke mensen niet meer in mijn omgeving. Ik snap heel goed dat mensen na zo’n ervaring alcohol helemaal uit hun leven bannen, maar ik associer het gelukkig toch vooral met gezelligheid.”

In september bracht ze haar debuutsingle uit, getiteld “Kalmte.” Hewitt wilde weten of het zo was het mogelijk voor haar was om haar single zelf in te pluggen, zonder de hulp van een professionele plugger, dus belde ze FM en vroeg. Timur Perlin. Mede dankzij haar geïmproviseerde zet kon ze bekend worden bij een groter radiopubliek.

wat ertoe leidde dat FM haar regelmatig airplay toestond en haar muziek op de radio speelde. Bovendien garandeerde Perlin dat Hewitt als haar plugger zou dienen. Later bracht haar lied dat in het Nederlands werd gezongen haar onder de aandacht van NPO Radio. MEAU bracht hun track “Weet” uit tijdens de tweede lockdown die een direct gevolg was van de coronacrisis.

Dit nummer kwam uiteindelijk op de playlist terecht. van N PO FM ook. In de maand februari kwam Opvolger Afsluit uit, en het werd ook opgenomen in de playlists van NPO FM en NPO Radio. Samen met Blanks was ze de co-producer van dit nummer. Tijdens de eerste helft van het jaar heeft ze al haar tijd en energie besteed aan de voltooiing van haar debuut-EP Kalmte.

Het werd uitgebracht in juni en bevat zes nummers die intiemer van aard zijn en haar emoties en persoonlijke groei in de loop van het voorgaande jaar weergeven. Door de coronaproblematiek kon ze lange tijd niet voor publiek optreden, waardoor ze haar clubtour moest uitstellen. In juni gaf ze.

Meau Hewitt Ouders
Meau Hewitt Ouders

Leave a Comment