Promihood

Plattform der neuesten Nachrichten und Trends

Leeftijd

Meike De Jongh Leeftijd

Meike De Jongh Leeftijd
Meike De Jongh Leeftijd

Meike De Jongh Leeftijd:Voordat hij zijn loopbaan bij Omroep Brabant begon, behaalde De Jong zijn diploma televisie aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. In het begin werkte ze voor Brabant Nieuws als redacteur en verslaggever van de publicatie, waar ze uiteindelijk een van de vaste presentatoren van het journaal werd. Daarnaast was ze presentatrice van het schoolspel ‘Brabant Battle’. In het begin van zijn carrière werkte In De Jong bij RTL Nieuws als redacteur voor het ochtendjournaal.

Daarnaast nam ze vaak segmenten op voor deze programma’s. Omdat beide nieuwspresentatoren van RTL Ontbijt in de maand juni afwezig waren, werd De Jong gevraagd beide keren in te vullen. Daarna werd ze de vaste vervanger van Jan de Hoop in de functie. Sindsdien vervult De Jong regelmatig de presentatoren van RTL Z Nieuws op RTL Z en Editie NL, naast het eens per twee weken leveren van de nieuwsprogramma’s op zondag.

Sinds het begin van de zomer verzorgt De Jong ook de nachtprogramma’s van Anita Sara Nederlof en Daphne Lammers als die er niet zijn. Sinds die tijd is ze samen met Jan de Hoop consequent aanwezig in het RTL Ontbijtnieuws. De Jong verzorgt op maandag en vrijdag het ontbijtnieuws.

Ze leidt zich snel op in een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelt een passie voor vraagstukken als de transitie in zorg, techniek, retail en agrifood, de energietransitie, mobiliteit en economische veranderingen en de arbeidsmarkt, en de transitie in retail en agrifood .

Meike De Jongh Leeftijd
Meike De Jongh Leeftijd


Als het op de agenda aankomt, is Meike het soort persoon dat graag vooruit plant over de vergadering en hoe deze te structureren. Dit geeft aan dat ze graag voorafgaand aan de vergadering gesprekken voert met de personen die tijdens de vergadering zullen presenteren, om ervoor te zorgen dat de bijeenkomst zo informatief en boeiend mogelijk is.

Door haar minutieuze voorbereiding weet ze hoe ze de deelnemers kan verleiden tot het leveren van hun beste prestatie en hoe ze de omgeving voor iedereen aangenaam kan maken. Deelnemers aan de tafel geven aan zich veilig te voelen door haar vriendelijke en gastvrije benadering.
Ze is een veelgevraagde voorzitter met een positieve toon die gepassioneerd, oprecht betrokken, leergierig, energiek en eerlijk is.
Daarvoor had ze functies bij Skipr, The Road Symposium, National Congress Events en Pro Memorie Congres. Meike de Jong is journalist, presentatrice en nieuwslezeres op radio en televisie. Ze is in maart geboren in Tilburg en woont daar nog steeds.
Ze behaalde haar diploma aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg, waar ze haar studie televisiejournalistiek had afgerond. In dat jaar begon ze te werken bij Omroep Brabant in de hoedanigheid van redacteur en verslaggever. Nadat er weer vier jaar waren verstreken, vestigde Meike zich als vaste medewerker van het journaal dat bekend staat als ‘Brabant Nieuws’.

Daarnaast was zij voor de omroep presentatrice van de scholenwedstrijd die bekend staat als “Brabantse Slag”.Meike de Jong werkt al ruim negen jaar bij RTL, maar heeft net de overstap gemaakt naar RTL Nederland. Ze begint daar haar nieuwe carrière als redacteur voor het ochtendnieuws. Voor deze programma’s nam ze regelmatig segmenten op.

Nadat ze invalt als presentatrice en invaller voor het RTL Ontbijtjournaal, wordt ze gepromoveerd tot vaste vervanger van Jan de Hoop, die haar in beide rollen vergezelde. Bij RTL Nieuws is Meike zowel presentatrice als redacteur in haar rol daar. Zo is ze in de vroege ochtenduren te zien in het programma Ontbijtnieuws van RTL, de hele dag op RTLZ.

‘s avonds op EditieNL en in het late programma RTL Nieuws op RTL. Ook is ze in de vroege ochtenduren te zien in het programma Ontbijtnieuws van RTL. Het regelmatig invallen van Merel Westrik en Daphne Lammers tijdens de nachtelijke uitzendingen behoort tot haar takenpakket.Ze is een bekende stem op Talpa Radio en leest dagelijks het nieuws voor de stations Radio, Radio en Veronica.

Sindsdien wordt Meike regelmatig opgeroepen om Nederlands- en Engelstalige congressen en bijeenkomsten in binnen- en buitenland voor te zitten of te modereren. Meike de Jong, ervaren voorzitter van de dagvergadering, denkt graag mee over de opzet van de bijeenkomst die zij voorzit. Door haar expertise in de journalistiek is ze in staat om bijna elk onderwerp en elke sector te beheersen.


Voorafgaand aan het evenement voert ze gesprekken met de vele gastsprekers om hen te leren kennen en hun deelname te regelen. Ze maakt er een zinvolle en gemoedelijke bijeenkomst van voor iedereen die er is. Waar speeches, interviews en andere vormen van verbinding met het publiek cyclisch maar met een positieve toon worden gegeven.


Meike De Jongh Leeftijd
Meike De Jongh Leeftijd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *