Promihood

Plattform der neuesten Nachrichten und Trends

Vriendin

Miedema Vriendin

Miedema Vriendin
Miedema Vriendin

Miedema Vriendin:Vivianne Miedema RON, Anna Margaretha Marina Astrid Miedema RON geboren in juli, is een Nederlandse profvoetballer die als aanvaller speelt voor Arsenal in de FA Women’s Super League FA WSL en voor het Nederlands Elftal. Ze werd geboren met de Nederlandse uitspraak: na mrareta marina strt midma.

Ze speelde zowel voor Bayern München als voor SC Heerenveen. Miedema is de all-time topscorer van de FA WSL en heeft meer doelpunten gemaakt op internationaal niveau voor Nederland dan welke andere speler dan ook, inclusief zowel het dames- als het herenteam samen. Ze wordt algemeen beschouwd als een van de beste spitsen in het moderne vrouwenvoetbal en wordt vaak aangehaald als een van de grootste in de geschiedenis van de sport.

Ze leidde Nederland naar de overwinning in het UEFA Women’s Euro in met hun nationale team in, won twee opeenvolgende titels in de Frauen-Bundesliga met Bayern München in en, en leidde Arsenal naar de overwinning in de FA Women’s Super League. Bij de FIFA Women’s World Cup, die in Frankrijk werd gehouden, leidde ze Nederland naar een tweede plaats overall.

In november werd Miedema geselecteerd als de winnaar van de BBC Women’s Footballer of the Year award. Ze werd geëerd als Women’s Player of the Year bij de London Football Awards, evenals door de Football Writers’ Association of England in hetzelfde jaar. In, de Professional Footballers’ Association schonk haar de titel van Women’s Player of the Year.

In datzelfde jaar kwam ze in aanmerking voor een plek op de shortlist van de Ballon d’Or Féminin. Ze stond in alle drie die jaren op de eerste plaats in de lijst van The Guardian met de beste vrouwelijke voetballers ter wereld. Miedema is geboren en getogen in Hoogeveen. Haar jeugd bracht ze door in Hoogeveen terwijl ze haar vader voetbalde.

Toen ze vijf jaar oud was, begon ze te voetballen bij HZVV in haar woonplaats. Haar vroegste herinnering aan voetballen is een jonge keeper die twee van haar voortanden uitsloeg toen ze zes jaar oud was. Ze begon al op jonge leeftijd met doelpunten en speelde in jongensteams ondanks het feit dat ze een meisje was.

Het amusement van haar concurrenten bij het zien van een vrouwelijke speelster op het veld diende als een katalysator voor haar productieve doelpunten, wat ze in hoge mate bereikte. Na een aantal jaren bij HZVV te hebben gespeeld, trad ze uiteindelijk toe tot VV De Weide en bleef bij hen tot haar pensionering. Miedema ging samen met haar vader en jongere broer Lars regelmatig naar Rotterdam om Feyenoord te zien spelen.

De reis zou kilometers en mijlen kosten. Miedema moest bij het bereiken van de leeftijd een keuze maken of ze zou gaan spelen voor de elite damescompetitie of dat ze bij jongensclubs zou blijven spelen. Miedema tekende haar eerste profcontract toen ze nog maar net een jaar oud was na een aanbieding van SC Heerenveen.

Miedema Vriendin
Miedema Vriendin

Ze bevond zich meteen in de Eredivisie, het hoogste niveau van de Nederlandse damescompetitie, naast spelers die vele jaren ouder waren dan zij. Ze werd de jongste speelster in de eredivisiegeschiedenis toen ze in september haar seniordebuut maakte tijdens een wedstrijd tegen FC Utrecht. Haar debuut bracht haar de all-time recordhouder van de competitie voor de jongste speler.

Haar eerste seizoen in de Eredivisie speelde ze voor Heerenveen, dat op de zevende plaats eindigde van zeven clubs. Tijdens dat seizoen scoorde ze doelpunten voor haar kant. Ondanks het feit dat ze toen nog maar een tiener was, stond ze qua scoren gelijk op de tweede plaats in de competitie. Ze verhoogde haar doeltotaal naar in terwijl ze dit jaar meedeed aan de nieuwe internationale BeNe League. Ze speelde in spelletjes.

Op haar leeftijd kon ze de topscorerprijs voor het BeNe League-seizoen verdienen met de doelpunten die ze scoorde tijdens het spelen voor Heerenveen. Haar doelpuntentotaal was hoger dan die van de speler die op de tweede plaats eindigde. Voordat Miedema in juni een driejarig contract tekende bij Bayern München, toonden meerdere clubs interesse in het overnemen van haar diensten.

Toch besloot ze uiteindelijk voor Bayern München te gaan spelen in de Frauen-Bundesliga, het hoogste competitieniveau in Duitsland. In de loop van het seizoen maakte ze deel uit van het Bayern-team dat het hele Bundesliga-seizoen ongeslagen bleef en voor het eerst sindsdien het kampioenschap won. In oktober maakte Miedema haar eerste doelpunten.

in de Bundesliga in Duitsland tijdens een wedstrijd tegen MSV Duisburg. Deze goals waren cruciaal voor de overwinning van Bayern. In de wedstrijd die in november plaatsvond tegen SGS Essen liep Miedema een scheur in de buitenste band van haar enkel op, waardoor ze wat tijd op het veld moest missen.

Ze scoorde opnieuw in de wedstrijd die volgde, die was tegen Bayer Leverkusen, nadat ze in de maand februari terugkeerde naar de Duitse competitie tegen VfL Wolfsburg. Het seizoen voor Miedema werd afgesloten met doelpunten in wedstrijden. Na dat seizoen bleef ze bijdragen aan de titelverdediging van Bayern München door doelpunten te maken in wedstrijden.

Miedema Vriendin
Miedema Vriendin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *