Wesley Sonck Vrouw

Wesley Sonck Vrouw
Wesley Sonck Vrouw

Wesley Sonck Vrouw:Wesley Sonck, geboren in augustus, is momenteel de manager van de nationale ploeg van België U en een voormalig speler in de professionele voetbalcompetitie. Hij was een aanvaller voor verschillende teams, waaronder Molenbeek, Germinal Ekeren, Germinal Beerschot, Genk, Ajax, Borussia Mönchengladbach en Club Brugge.

Op internationaal vlak kende België hem de kapiteinspet toe. Tijdens zijn tijd bij Genk was hij de beste doelpuntenmaker in de Belgische Eerste Klasse in het seizoen met doelpunten, en hij was de gezamenlijke top in de volgende campagne met – de prijs delen met Cédric Roussel.

Tijdens zijn tijd bij Genk won hij ook de prijs voor topscorer van het seizoen met goals. In de zomer van maakte Sonck de overstap naar Ajax om de plaats in te nemen van de vertrekkende spits Mido. Zijn eerste wedstrijd was in augustus, en dat was tegen Grazer AK.

In de wedstrijd tegen RKC Waalwijk in september maakte hij zijn eerste doelpunt voor de club. Het falen van Sonck om in Amsterdam te slagen, kan grotendeels worden toegeschreven aan het feit dat coach Ronald Koeman hem vaak op de rechtervleugel speelde. In de winter van ontwortelde hij zijn leven en verhuisde naar Borussia Mönchengladbach.

Soncks carrière in de Bundesliga bij Borussia Mönchengladbach werd tijdens zijn tijd daar afgebroken door blessures. Een deal voor hem om een ​​vast contract te tekenen bij Borussia Mönchengladbach was al in de maak, zelfs voordat hij zijn lening bij de club begon.

Sonck liep in de zomer van drie gebroken ribben op als gevolg van een brute tackle van Wilfred Bouma tijdens een zinloze vriendschappelijke wedstrijd tussen Borussia Mönchengladbach en PSV Eindhoven. De wedstrijd was puntloos. Na zes maanden te zijn hersteld van zijn blessure, maakte Sonck zijn comeback in het competitieve voetbal met een doelpunt van de tegenpartij, Bayern München.

Hij maakte nog drie doelpunten voor Mönchengladbach in verdere Bundesliga-wedstrijden voordat hij aan het begin van het seizoen een blessure opliep in zijn knieholte, waardoor hij de eerste drie maanden van het seizoen moest missen. Sonck verliet Gladbach aan het einde van het seizoen en tekende een huurovereenkomst voor het volgende jaar bij Club Brugge.

Dit gebeurde op hetzelfde moment dat Borussia Mönchengladbach begon te concurreren in de tweede divisie van de Bundesliga. Sonck maakte op het einde van het seizoen definitief de overstap naar Brugge voor een prijs die niet werd bekendgemaakt. Door onenigheid met manager Adrie Koster over contractonderhandelingen en een gebrek aan speeltijd bij het eerste elftal.

werd Sonck aan het einde van het seizoen ontslagen uit zijn Brugge-contract en tekende hij voor Lierse S.K. op een gratis overschrijving. Zijn omhaal was een van de eerste doelpunten die hij voor de club maakte, en het was een hele goede. Sonck werd ontslagen tijdens de zomer van en bleef enkele maanden werkloos totdat hij eind oktober een nieuwe functie begon bij het pas gepromoveerde Waasland-Beveren-team.

Wesley Sonck Vrouw
Wesley Sonck Vrouw

In januari sloot de speler zich aan bij het Provinciaal Oost-Vlaanderen team KE Appelterre-Eichem; slechts drie maanden later kondigde hij echter zijn pensionering aan. Tijdens de zomer kwamen Germinal Ekeren en KVAC Beershot samen om het huidige Germinal Beerschot Antwerpen op te richten. Deze nieuw opgerichte club werd een samenwerkingspartner van Ajax Amsterdam en testte spelers in de Belgische competitie, die als een lager competitieniveau werd beschouwd.

Sonck heeft zijn intrek genomen bij KRC Genk. Tijdens dat seizoen scoorde hij de meeste doelpunten in België, wat hem de titel van topscorer opleverde, en hij nam deel aan het kampioenschap. In november deed hij een opmerkelijke prestatie door een sixpack te scoren in een nederlaag van KV Mechelen. Dit was een belangrijke prestatie voor hem.

Sonck, op jarige leeftijd, maakte in de zomer de overstap naar Ajax Amsterdam na zijn vertrek bij KRC Genk. Desondanks slaagde hij er niet in om zich te vestigen als een vaste speler toen Zlatan Ibrahimovic in het team zat. Sonck zag een kans om de nummer één van de Ajax-spits te worden toen bekend werd dat Ibrahimovi komend seizoen naar Juventus zou verhuizen.

Sonck was echter niet geschikt voor het spelsysteem met drie aanvallers, omdat hij daardoor regelmatig van positie moest wisselen en het centrum van de aanval moest verlaten om door Ryan Babel te worden bezet. Als invaller maakte Ronald Koeman, de hoofdtrainer, weinig van hem. Sonck maakte in de maand januari de overstap naar Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga.

Terwijl hij daar was, had hij aanvankelijk problemen met zijn knie en daarna werd hij geopereerd aan zijn lies. Sonck was tijdens het voorseizoen in topvorm, maar liep een driedubbele gebroken rib op in de eerste wedstrijd van het seizoen voor Borussia, die werd gespeeld tegen PSV Eindhoven. Deze blessure zette hem aanzienlijk terug.

Sinds het tweede deel van het seizoen is hij weer volledig operationeel; desalniettemin speelde hij tot het einde van het seizoen alleen wedstrijden in de Bundesliga, waar hij zes doelpunten maakte. De diensten van de spits werden vrijgegeven door de technische staf onder leiding van Jos Luhukay en manag.

Wesley Sonck Vrouw
Wesley Sonck Vrouw

Leave a Comment