Sander Schimmelpenninck Vriendin

Sander Schimmelpenninck Vriendin
Sander Schimmelpenninck Vriendin

Sander Schimmelpenninck Vriendin: Als hij met goede vriend Jaap Reesema (37) hun ‘Zelfpodcast’ opneemt is Sander Schimmelpenninck (37) even in Nederland te vinden.

Sander Cornelis graaf Schimmelpenninck is een Nederlandse journalist, commentator en presentator. Hij is ook een opiniemaker. Van 2016 tot september 2020 was hij hoofdredacteur van het tijdschrift Quote. Sinds september van dit jaar schrijft hij een column voor de Volkskrant.

Daarnaast richtte hij samen met zijn studiegenoot Jaap Reesema en Titus van Dijk het productiebedrijf Tonny Media op. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor het produceren van podcasts, waarvan er één bekend staat als de Self-podcast. Hieronymus Schimmelpenninck en radioloog Marie Liesbeth Henriëtte Helène Scheiffers. Na zijn jeugd in Diepenheim bezocht hij voor zijn opleiding het Bataafs .

Lyceum in Hengelo. Na zijn ontslag van het Bataafs Lyceum volgde en studeerde hij af aan het Staring College in Lochem om zijn gymnasium-eisen te vervullen. Daarna volgde hij de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de Bocconi Universiteit in Milaan voor zijn juridische opleiding.

Tijdens zijn verblijf in Rotterdam was Schimmelpenninck lid van het Rotterdamsch Studenten Corps als lid van de organisatie. Na het afronden van zijn opleiding begon Schimmelpenninck zijn loopbaan als advocaat-stagiair bij het Amsterdamse Zuidaskantoor van advocatenkantoor Houthoff Buruma.

Hij werkte er in totaal drie jaar. Daarna opende hij samen met zijn medestudent Jaap Reesema het pizzarestaurant Pink Flamingo in Amsterdam. Schimmelpenninck begon zijn ambtstermijn als redacteur bij het prestigieuze zakenblad Quote in het jaar 2013. In 2016 verving hij Mirjam van den Broeke als hoofdredacteur. Schimmelpenninck nam het besluit om na ruim drie jaar dienst zijn .

functie als hoofdredacteur bij Quote neer te leggen, zodat hij meer tijd kon besteden aan andere werkzaamheden.Sinds 2019 schrijft hij met zijn gedachten en meningen in het dagblad de Volkskrant.
Daarnaast lanceerde Schimmelpenninck samen met zijn studiemaatje Reesema in 2019 een podcast onder de naam de Self-Podcast.

Daarin bespreken de twee verschillende aspecten van hun dagelijks leven aan de hand van de onderwerpen die in elke aflevering van de podcast worden gepresenteerd. Tijdens de uitreiking van de Online Radio Awards die op 6 oktober 2020 plaatsvond, kregen zij als groep de trofee voor beste podcast uitgereikt.

Sander Schimmelpenninck Vriendin
Sander Schimmelpenninck Vriendin

Om het jaar 2020 af te sluiten door samen met Reesema en Titus van Dijk het mediabedrijf Tonny Media op te richten, wilden hij en zijn partners het gebruiken om verder materiaal te maken, waarvan het merendeel podcasts zou zijn. Zo produceren ze vanaf januari 2021 ook de podcasts Geuze & Gorgels en Marc-Marie & Aaf onthullen iets. Het allereerste tv-programma dat Schimmelpenninck produceerde, heette “De Opvolgers”, en werd in het jaar 2018 op WNL vertoond.

In dat jaar deed hij mee aan het elfde seizoen van De Slimste Mens als deelnemer, en hij won uiteindelijk de wedstrijd. Vanaf 9 januari 2020 is hij samen met Welmoed Sijtsma co-host van het NPO-chatprogramma Op1 op donderdagavond. Hierdoor wordt hij nu beschouwd als een van de opvolgers van Jeroen Pauw en Eva Jinek.

Naar verluidt zal hij eind augustus 2020 zijn rol als presentator van het praatprogramma neerleggen. Zijn functie is overgenomen door Jort Kelder. In het verleden deed hij regelmatig mee aan verschillende talkshows, waaronder Beau, De Wereld Draait Door en Jinek, en hervatte hij die optredens nadat hij zijn functie bij Op1 had verlaten.
Naast zijn werk bij Op1 produceerde Schimmelpenninck onlangs een aflevering van Dragons’ Den voor de Nederlandse televisiezender NPO 1. Op zondag 12 april 2020 verschijnt het programma, dat startende ondernemers de mogelijkheid geeft om hun eigen bedrijven en zoekopdrachten te pitchen.

voor investeerders (zowel individuen als groepen), werd voor de allereerste keer gepresenteerd. Er werd onthuld dat in het najaar van 2020 een nieuw seizoen van Dragons’ Den in productie zal gaan. Schimmelpenninck daarentegen nam zijn rol als presentator niet meer op.

Jort Kelder, die hem eerder als omroepster bij Op1 had vervangen, nam het van hem over en werd zijn opvolger. In het jaar 2020 produceerde hij een eenmalig programma over de Zweedse aanpak van het coronavirus, dat hij deed in samenwerking met Thomas Erdbrink, de Noord-Europese verslaggever voor The New York Times.

Zweden doen Nadat er veel ophef was rond het ontslag van Schimmelpenninck bij WNL en de show Dragons’ Den, liet hij op 21 december 2020 aan RTL Boulevard weten dat hij nieuwe programma’s zou ontwikkelen voor de VPRO. Sander Schimmelpenninck is journalist, opiniemaker en presentator en was van 2016 tot en met september 2020 hoofdredacteur van het tijdschrift Quote. Sinds september van dit jaar (2019) schrijft hij columns voor de Volkskrant.


In het verleden maakte hij samen met schrijver Thomas Erdbrink een special voor de VPRO met de titel ‘The Swedish Approach to the Corona Virus: Doing Things Differently’. De aflevering ging over hoe Zweden han

het corona virus. Schimmelpenninck is mede-eigenaar van het mediabedrijf Tonny Media, dat verantwoordelijk is voor de productie van een breed scala aan podcasts.Toen hij in 2018 te gast was in de tent van Tim (hoewel hij in een bungalow verbleef), bleef hij hoofdredacteur van het tijdschrift Quote. Hij omschreef zichzelf als een mannenredacteur die schrijft over .

zaken die voor mannen relevant zijn. “Zweden is mijn thuis. Dat is gewonnen door Lotta. Ik geloof niet dat ik ooit een kans heb gehad om te winnen. Ze heeft gewoon niet zoveel met Nederland en ik heb zelf niet genoeg, dus we zijn allebei in hetzelfde schuitje “legde de persoon uit die de show heeft gemaakt. Daardoor ziet hij zijn toekomst in Scandinavië, waar hij zich wil vestigen en een gezin wil stichten.

“Tot nu toe heb ik me vooral op mezelf en mijn professionele leven gefocust. Lotta en ik zijn daar best geïnteresseerd in. We zullen moeten zien hoe het zich ontwikkelt”, legt hij uit. Vanwege zijn nieuwe show Sander en de Kloof, die een keer per week op donderdag wordt uitgezonden, werd Sander gevraagd deel te nemen aan een interview met de lokale krant.

is om negen uur ‘s avonds te zien op de VPRO op NPO 3 en wil daarin ‘opschudden’ door aandacht te vragen voor de verschillen tussen rijk en minder bedeeld. Zijn persoonlijke wieg stond op een landgoed in de buurt van Diepenheim, in de provincie Twente, maar hij is van plan zijn eventuele kinderen in Zweden op te voeden.

Sander Schimmelpenninck Vriendin
Sander Schimmelpenninck Vriendin

Leave a Comment